پخش زنده
امروز: -
سفیر ایران در روسیه در گفتوگو با خبرگزاری تاس با اشاره به اینکه غنیسازی طبق قوانین حق ایران است، گفت: نخبگان فکری و علمی ما همچنان بر سر برنامه هستهای خود، بهعنوان یک حق مسلم، قانونی و مشروع، ایستادگی خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان و پیوستن آمریکا به جنگ اظهار داشت: این تجاوز اراده ایران را در ترسیم آینده مطلوب برای کشور تقویت کرده است و در این مسیر، نخبگان فکری و علمی ما همچنان بر سر برنامه هستهای خود بهعنوان یک حق مسلم، قانونی و مشروع، ایستادگی خواهند کرد.
وی افزود: کشورها بنا بر معاهدات بینالمللی قادر به برخورداری از حق غنیسازی و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای هستند، اکنون نیز ما هیچ خواستهای جز احترام به قوانین بینالمللی نداشته و نداریم.
جلالی در پاسخ به این سؤال که آیا آتشبس پایدار میماند یا خیر، گفت: ما آغازگر این جنگ نبودیم بلکه این جنگ از طریق اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی و آمریکا به کشورمان تحمیل شد، کماکان نیز احتمال ورود به مرحله رادیکالسازی تصمیمگیری از سوی رژیم اسرائیل وجود دارد.
سفیر ایران ادامه داد: این رژیم اسرائیل است که منطقه را دچار آشوب و تلاش کرده است گفتوگوی ما را مختل کند. همانگونه که مقامات کشور روسیه اشاره داشتند، حزب جنگ هنوز در منطقه فعال است، ولی ما بهدنبال درگیری نیستیم.
وی درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات با آمریکا گفت: اکنون بر همگان آشکار است که ما هیچگاه میز مذاکره را ترک نکردیم و همچنان نیز به دیپلماسی متعهد هستیم، با این اوصاف، حمله به تأسیسات صلحآمیز هستهای ایران از سوی نظام سلطه (غرب) بهرهبری آمریکا، حذف عقلانیت، تضعیف منطق مذاکره و بیمعنا کردن سازوکارهای نظارتی و حقوقی است.
جلالی افزود: فجایعی که رژیم اسرائیل در منطقه و کشور ما رقم زده است، از جمله ترور و به شهادت رساندن فرماندهان ما در خانههایشان ـ که جنایت جنگی محسوب میشود ـ و شهادت دانشمندانمان همراه با خانواده و فرزندانشان، کشتار بیگناهان و بمباران زنان باردار، وضعیت را بحرانی کرده است؛ ازسرگیری مذاکرات با آمریکا در این شرایط نیازمند یک شرط است: اعتماد به روند گفتوگو.
سفیر ایران تصریح کرد: نباید در میانه گفتوگو، مجدداً به رژیم اسرائیل اجازه حمله داده شود و آتش جنگ آغاز گردد، آمریکا اگر متعهد به مذاکره و گفتوگو بود که به ایران حمله نمیکرد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا تهران به میانجیگری روسیه در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در مورد برنامه هستهای ایران و همچنین مشارکت روسیه در بازسازی مناطق آسیبدیده از حمله اسرائیل علاقهمند است، گفت: در شرایط کنونی و با عنایت به معاهده مشارکت جامع راهبردی، ایران و روسیه علاوه بر پیشبرد مناسبات دوجانبه، مسئولیت و تعهد مهمی برای حفظ ثبات و امنیت منطقه و مقابله مشترک با یکجانبهگرایی دارند.
جلالی افزود: طبیعی است که درصورت نیاز، روسیه میتواند هم در بازسازی زیرساختهای غیرنظامی آسیبدیده و هم در ساحت یک میانجی برای مدیریت کاهش تنشها، نقش ایفا کند.