پخش زنده
امروز: -
بخشی از حافظه تاریخی شهر اصفهان در گذر کمرزرین به تازگی با حفاری پیمانکار شهرداری اصفهان آسیب دید، اما مقصران این ماجرا چه کسانی هستند؟
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشری و صنایع دستی استان اصفهان در گفتگوی تلفنی با خبر ۲۰ شبکه اصفهان گفت: هرگونه اقدام عمرانی در بافتهای تاریخی باید با مجوز و حضور ناظر میراث فرهنگی انجام شود.
امیر کرم زاده افزود: به طور جدی پیگیری قضایی این تخریب غیر قانونی را آغاز کردهایم.
سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان متولی عملیات باستان شناسی شهری و ساماندهی گذر در منطقه باستانی کمرزرین اصفهان است در همین ارتباط محمدعلی ایزدخواستی، مدیر عامل این سازمان در گفتگوی تلفنی با خبر ۲۰ شبکه اصفهان گفت:پیمانکار بدون هماهنگی با شهرداری اقدام به حفاری و عملیات عمرانی کرده است.
دادستان اصفهان هم دیروز بازدیدی از این گذر تاریخی داست و با تأکید بر غیرقانونی بودن عملیات انجامشده اعلام کرده: پیمانکار حق گودبرداری با ماشینآلات مکانیکی در این محوطه را نداشته و میبایست بر اساس پروتکل مصوب پژوهشکده و ادارهکل میراث فرهنگی استان اصفهان اقدام میکرد.
به گفته موسویان در ماجرای اخیر گذر کمرزرین، شهرداری به دلیل طولانی شدن زمان اجرای طرح، مقصر است، اما ادارهکل میراث فرهنگی نیز در تسریع روند کاوشها و انجام اقدامات حفاظتی با تأخیر عمل کرده است.
در محوطه تاریخی کمرزرین اصفهان شامگاه جمعه گذشته تعدادی ادوات سنگین مشغول انجام عملیات گودبرداری بودند که با ورود یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان از منطقه متواری شدند.
گذرِ تاریخی کمر زرین در یکی از کهنترین نقاط اصفهان و در نزدیک مسجد «جامع عتیق» این شهر قرار دارد و یافتههای باستان شناسی در این محل از پیش از اسلام تا دوره قاجار قابل ردیابی است.
سال گذشته عملیات گودبرداری با لودر برای احداث گذر کمرزرین به تخریب لایههای باستانی و مشهود شدن شواهدی از دو سازه معماری منجر و در نتیجه این کار متوقف و عملیات باستان شناسی با توافق بین پژوهشگاه میراث فرهنگی، سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان و دانشگاه هنر آغاز شد.
تاکنون در عملیات باستان شناسی کمرزرین، آثاری مانند یک سازه آبی منقوش متعلق به دوران پیش از حمله مغول به اصفهان، یک کوره سفال، یک سازه معماری متعلق به دوران متاخر اسلامی، دیوارههای سنگی و کفهای آجر فرش احتمالا سلجوقی و یک سنگاب کشف شده است.