• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۱۷۶۹
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۱
اجتماعی » تعاون و اشتغال

آغاز طرح حمایت از دانش‌آموزان دهک‌های ۱ تا ۴ مناطق کم برخوردار

دانش‌آموزان مستعد پایه‌های دهم تا دوازدهم مناطق کم برخوردار که معدل بالای ۱۷ دارند، از امکانات آموزشی آمادگی کنکور بهره‌مند می‌شوند.

** آغاز طرح حمایت از دانش‌آموزان دهک‌های ۱ تا ۴ مناطق کم برخوردار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری در زمینه ارائه خدمات تحصیلی پیشرفته به دانش‌آموزان مناطق روستایی دهک‌های پایین، امروز با حضور مدیران بنیاد علوی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور در محل بنیاد علوی برگزار شد.

آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری در زمینه ارائه خدمات تحصیلی پیشرفته به دانش‌آموزان مناطق روستایی دهک‌های پایین، امروز با حضور مدیران بنیاد علوی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور در محل بنیاد علوی برگزار شد.

محمود عسگری آزاد مدیرعامل بنیاد علوی در این مراسم گفت: بنیاد علوی بر اساس آموزه‌هایی که از مقام معظم رهبری دریافت کرده، موضوع توانمندسازی و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم را به عنوان یک مأموریت اساسی در نظر گرفته است.

وی افزود: اولین مأموریت ما توانمندسازی اقتصادی است که از طریق ایجاد کسب‌وکار‌های خرد و توسعه کسب‌وکار‌های بنگاهی با مشارکت مستقیم مردم پیگیری می‌شود. در این مسیر، طرحی به نام طرح حیات در حال اجراست. ما ۵۰ تسهیل‌گر و ۶۰ مجری داریم که توسعه فرآیند کسب‌وکار‌ها را در مناطق محروم دنبال می‌کنند. فقط در سال گذشته، ۷۵ هزار فرصت شغلی از طریق این فرآیند ایجاد شده است.

مدیرعامل بنیاد علوی با تأکید بر اهمیت سلامت ساکنان مناطق محروم اظهار کرد: سلامت دهک‌های یک و دو یکی از دغدغه‌های اصلی ماست. در چند حوزه، مشکلات سلامت مردم را بررسی کرده‌ایم که اولین موضوع، سلامت دهان و دندان است. در این راستا خدماتی برای ساکنان روستایی دهک‌های یک و دو ارائه می‌شود. خدمات بنیادی مانند خدمات چشمی نیز در این مناطق فعال است و حوزه سوم فعالیت ما، رسیدگی به وضعیت زنان باردار در چهار زمینه مختلف است.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش و بهداشت روستایی هم فعالیت‌هایی انجام شده است و موضوع پیراپزشکی نیز در مناطق روستایی مورد توجه قرار گرفته است.

عسگری آزاد با اشاره به هدف‌گذاری جدید بنیاد علوی در زمینه عدالت آموزشی گفت: دانش‌آموزان نخبه‌ای در مناطق روستایی و هدف ما وجود دارند که معدل بالایی دارند، اما به دلیل عدم بهره‌مندی از کلاس‌های کنکور، موفق به حضور در دانشگاه نمی‌شوند. ما با شناسایی این دانش‌آموزان، آنهایی را که در مناطق هدف و دارای معدل بالای ۱۷ هستند، در دسته دانش‌آموزان مستعد و نخبه قرار داده‌ایم. این افراد وارد دوره‌های آموزشی کنکور می‌شوند.

وی تأکید کرد: هدف ما این است که در مرحله اول، تمامی دانش‌آموزانی که در مناطق روستایی بیمه شده هستند و واجد شرایط می‌باشند، به صورت رایگان حمایت شوند تا بتوانند وارد دانشگاه شوند و بعد از فارغ‌التحصیلی، زمینه رشد همان منطقه‌ای را که از آن برخاسته‌اند، فراهم کنند.

مدیرعامل بنیاد علوی همچنین گفت: حتی دانش‌آموزانی که در دهک‌های پایین قرار دارند و هم‌اکنون وارد دانشگاه شده‌اند نیز تحت حمایت قرار می‌گیرند. ما این حمایت‌ها را به دانشجویان دهک‌های پایین جامعه اختصاص می‌دهیم تا در حین تحصیل دچار مشکلات اقتصادی نشوند و بتوانند در رشته‌های مطلوب از جمله پزشکی فارغ‌التحصیل شوند.

در ادامه این مراسم فرامرز قادر مرزی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور گفت: صندوق در ۲۰ سال گذشته در ۷۲ هزار و ۲۸ آبادی کشور فعالیت داشته و ۳.۳ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده است. اکنون ۲.۵ میلیون نفر بیمه‌شده فعال داریم. از این تعداد، ۱.۲ میلیون نفر از عشایر هستند. تمام افراد بین ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند عضو صندوق شوند.

قادر مرزی افزود: بیشترین میزان یارانه دولتی در حوزه بیمه مربوط به صندوق ماست. به طوری که ۷۰ درصد حق بیمه توسط دولت پرداخت می‌شود و تنها ۳۰ درصد سهم بیمه‌شده است.

وی با اشاره به حمایت‌های اجتماعی صندوق گفت: تاکنون ۶۰ هزار نفر از مددجویان یادمان هائیتی و ۴۷ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد به‌صورت رایگان و صددرصدی تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند. این تفاهم‌نامه می‌تواند نقش مؤثری در کاهش فقر ایفا کند.

قادر مرزی با یادآوری تجربه شخصی خود ادامه داد: من خودم در یکی از روستا‌های دهگلان زندگی می‌کردم و حتی یک کتاب کمک‌آموزشی هم نداشتم. اگر امکاناتی وجود داشت، می‌توانستیم رتبه کنکوری بهتری کسب کنیم. این یک تجربه زیسته است و یک هدف مقدس. اگر این مسیر به‌درستی طی شود، در یک بازه بیست‌ساله به رفع فقر مطلق در کشور کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه کشاورزان ما از سنین پایین شروع به کار می‌کنند و هیچ‌گاه بازنشستگی نداشته‌اند، گفت: در حال حاضر ۴.۵ میلیون بهره‌بردار کشاورز در کشور داریم، اما هنوز حدود یک میلیون نفر از آنها عضو صندوق بیمه اجتماعی نیستند. ما از پیوستن این افراد به جمع بیمه‌شدگان استقبال می‌کنیم.

قادر مرزی افزود: در کشور ما آموزش تا مرحله کنکور ادامه دارد. آنهایی که در مناطق محروم هستند، در رقابت برای مشاغل خوب دچار چالش‌اند. بنیاد علوی باید برای شناسایی و حمایت از نخبگان مناطق محروم بیشتر تلاش کند. بیمه اجتماعی درمان ما جدا از بیمه سلامت است و خدمات بازنشستگی، از کارافتادگی و مستمری بازماندگان را نیز پوشش می‌دهد.

به گفته مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستائیان، سطح اول پرداختی بیمه‌شده یک میلیون و ۲۹۶ هزار تومان و سطح هشتم ۶ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان است. برای هر شخص تا سقف ۱۰ میلیون تومان یارانه در نظر گرفته می‌شود. اکنون با ۳۰۰ هزار بیمه‌شده، سالانه ۳۳ میلیارد تومان یارانه بیمه برای یک استان پرداخت می‌شود.

وی در پایان با اشاره به نظام خوداظهاری در ثبت بیمه‌شدگان گفت: اگر به سمت این نظام برویم، روند پوشش بیمه‌ای تسهیل می‌شود. از مسئولان مناطق کم‌برخوردار نیز درخواست می‌کنیم که از سهم یارانه دولتی برای پوشش روستاییان استفاده کنند تا عدالت اجتماعی محقق شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی از پرونده‌های امنیتی در مستند «تارکد»
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
نشست خبری نمایشگاه نقاشی «به گزارش زنان»
ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی در یادمان شهدای مرصاد
بحران آب از آنچه امروز صحبت می‌شود، جدی‌تر است
ثبت دمای ۴۸ درجه و بالاتر در ۱۵ شهر خوزستان
دیدار لاریجانی با پوتین در کاخ کرملین
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
بازدید هنرمندان پیشکسوت رسانه ملی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما پس از حمله صهیونیست‌ها
تداوم موج گرمایی در لرستان
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
۶ واحد راکد صنعتی آذربایجان غربی به چرخه تولید باز می‌گردد
ستاد راهبری برای رصد پیشرفت برنامه هفتم توسعه تشکیل شده است
کمینه و بیشینه دمای هوای بیست و نهم تیر در سمنان
ثبت بخشش ششمین محکوم به قصاص در آذربایجان‌غربی
تکمیل راه آهن اردبیل نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان
آغاز توزیع مرحله جدید کالابرگ برای دهک‌های چهارم و پنجم
تعمیر واحد‌های مسکونی خسارت دیده در جنگ ۱۲ روزه
عبور اوج تقاضای مصرف از ۷۵ هزار مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه