• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۵۷۳۹
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۶
بین الملل » سیاسی

آغاز گفت‌و‌گو‌های ایران و اروپا در استانبول

گفت‌و‌گو‌های دیپلمات‌های ارشد ایران و تروئیکای اروپایی در استانبول آغاز شد.

آغاز گفت‌وگوهای ایران و اروپا در استانبول

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام شامل فرانسه، آلمان و انگلیس، روز جمعه و در محل کنسولگری ایران در استانبول آغاز شد.

این اولین گفت‌وگوی رو در روی ایران و اروپا پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران است.

«کاظم غریب‌آبادی» و «مجید تخت‌روانچی» معاونان وزیر خارجه ایران ریاست هیات ایرانی در این گفت‌و‌گو‌ها را برعهده دارند.

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود درباره این رویداد گفت: در مورد گفت‌وگوی ایران و سه کشور اروپایی، در یک مکانی غیر از اروپا، در استانبول، این نشست برگزار خواهد شد؛ در سطح معاونان وزیر امور خارجه با حضور معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی.

بقائی در ادامه گفت: موضوع گفت‌و‌گو هم روشن است؛ رفع تحریم‌ها و مباحث مربوط به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران. با این تفاوت که حتماً ما به‌صورت جدی مطالبات‌مان را مطرح خواهیم کرد.

او تصریح کرد: کشور‌های اروپایی باید پاسخگو باشند به خاطر مواضع ناشایستی که در جریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا اتخاذ کردند. سه کشور اروپایی به‌عنوان اعضای برجام، به‌عنوان طرف‌هایی که به اجماع، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را پذیرفته بودند، مسئولیت قانونی، حقوقی و اخلاقی داشتند برای محکوم کردن این تجاوزات. این اتفاق نیفتاد متأسفانه و برخی از آنها هم مواضع توجیه‌گرایانه‌ای در حمایت از رژیم صهیونیستی و آمریکا اتخاذ کردند. اینها را باید طرف‌های اروپایی واقعاً نسبت به آن پاسخگو باشند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: این جلسه، جلسه‌ای مطالبه‌گرایانه از طرف جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و موضوعات هسته‌ای و مباحث رفع تحریم‌ها بحث خواهد شد.

از طرف دیگر، «سید عباس عراقچی» نیز درباره این دیدار گفت: مذاکرات ما با سه کشور اروپایی چیز جدیدی نیست، ما در این سال‌ها همواره این مذاکرات را کم و بیش داشتیم، سه کشور اروپایی هنوز بخشی از به اصطلاح مذاکرات هسته‌ای، به تعبیری هستند و به تعبیری شاید نیستند؛ به دلیل اینکه نقش کمتری را در سال‌های اخیر پیدا کردند، اما ما به گفت‌و‌گو‌های خودمان با آنها ادامه می‌دهیم تا مواضع ما برای آنها کاملا روشن باشد. به‌خصوص پس از جنگ اخیر، لازم بود که اینها مطلع باشند که مواضع ایران همچنان قوی و استوار است و غنی‌سازی ما ادامه پیدا خواهد کرد و این‌طور نیست که ما از این حق مردم ایران صرف‌نظر کنیم.

عراقچی گفت: البته جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی داشته که برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را در یک چارچوب معقول و منطقی جلو ببرد.

او در ادامه گفت که «ما هیچ وقت از اینکه اعتماد کشور‌هایی که نگران هستند را جلب کنیم، کوتاهی نکردیم؛ البته در مقابلِ درخواست‌هایی که جمهوری اسلامی ایران دارد، برای اینکه حقانیت آن در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به شمول غنی‌سازی مورد احترام واقع شود».

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «به هر حال گفت‌و‌گو‌هایی که فردا انجام خواهد گرفت، در ادامه همان گفت‌و‌گو‌های پیشین و مواضع ما کاملا روشن است»، گفت: دنیا باید بداند که این مواضع هیچ تغییری نکرده و ما همچنان محکم و استوار از حقوق مردم ایران در انرژی صلح آمیز هسته‌ای و به طور خاص موضوع غنی‌سازی دفاع خواهیم کرد و ایستادگی خواهیم کرد.

شامگاه پنجشنبه نیز خبرگزاری رویترز به نقل از سه دیپلمات اروپایی، یک دیپلمات منطقه‌ای و یک دیپلمات ایرانی نوشت که محور اصلی نشست استانبول، مکانیسم ماشه خواهد بود.

آنها گفته‌اند که کشور‌های اروپایی قصد دارند در این جلسه، پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی این مکانیسم را به ایران ارائه کنند.

در عوض، ایران باید در مورد مسائل مهم از جمله مذاکرات با واشنگتن، همکاری کامل با آژانس و پاسخگویی در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا، تعهداتی را ارائه دهد.

ایران اعلام کرده به هرگونه اقدام خصمانه اروپا در زمینه مکانیسم ماشه پاسخ خواهد داد؛ از جمله اینکه خروج از ان‌پی‌تی روی میز است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)