• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۷۸۰۶
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۱
اقتصادی » آب و انرژی

تهران تشنه‌تر از همیشه؛ چاه‌های جدید هم پاسخگو نیستند

مدیرعامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان تهران نسبت به محدودیت ظرفیت آبخوان‌ها و ضرورت کاهش مصرف آب هشدار داد.

محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به محدودیت منابع آبی پایتخت گفت: طی یک سال گذشته حدود ۸۰ حلقه چاه جدید در تهران حفر شده که برداشت آب از عمق بالای ۱۰۰ متر صورت می‌گیرد تا کیفیت منابع حفظ شود.

به گفتهٔ او، در مجموع ۲۲۵۰ حلقه چاه در استان تهران وجود دارد که ۷۵۰ حلقه آن در شهر تهران فعال است، اما به دلیل سهم بالاتر تهران از منابع سطحی و محدودیت آبخوان‌ها، امکان توسعهٔ گستردهٔ چاه‌های جدید وجود ندارد.

وی تأکید کرد: با توجه به شرایط فعلی، تأمین آب نیازمند ترکیبی از اقدامات کوتاه‌مدت و میان‌مدت است؛ از جمله طرح انتقال آب از سد لار.

اردکانی افزود: هم‌اکنون در تهران ۱۶ مترمکعب در ثانیه از منابع زیرزمینی برداشت می‌شود و در آبان‌ماه میزان برداشت روزانه به ۳ میلیون مترمکعب می‌رسد. مصرف روزانه آب در استان نیز حدود ۴ میلیون مترمکعب و مصرف سالانه ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب برآورد می‌شود.

وی درباره سد لار گفت: ظرفیت این سد یک میلیارد مترمکعب است، اما بیشترین حجم ذخیره آن تاکنون۴۳۰ میلیون مترمکعب بوده و مابقی به دلیل نشتی از دست می‌رود.

وی از اجرای طرح انتقال آب‌های نشتی از طریق تونل به تهران خبر داد که تاکنون ۱۴ کیلومتر آن تکمیل شده و ۱۴ کیلومتر دیگر باقی مانده است. با اجرای کامل این طرح، سالانه ۱۶۵ میلیون مترمکعب آب قابل انتقال خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود این پروژه ظرف دو سال آینده به پایان برسد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مدیرعامل آبفای تهران میزان هدررفت آب در استان را ۲۲ درصد اعلام کرد و گفت: از این میزان، ۹ و هفت دهم درصد آن هدررفت واقعی است و بخش دیگر شامل خطا‌های محاسباتی و هدررفت اجتناب‌ناپذیر است. به گفته او، وجود ۲۳ هزار کیلومتر شبکه توزیع، نوسازی را بسیار پرهزینه کرده، اما برنامه نشت‌یابی سالانه ادامه دارد.

اردکانی همچنین از الزام دستگاه‌های اجرایی به کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: عدم رعایت این مصوبه می‌تواند منجر به قطع موقت آب و رسانه‌ای شدن اسامی دستگاه‌ها شود.

او همچنین اعلام کرد که استفاده از وسایل کاهنده مصرف می‌تواند ۳۰ درصد کاهش مصرف ایجاد کند و شهروندان می‌توانند با تماس با شماره ۱۲۲ این تجهیزات را بدون پرداخت اولیه نصب کنند. هزینه به‌صورت اقساط ۱۲ماهه در قبض آب محاسبه می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به گفته وی ۸۴ درصد مصرف آب تهران مسکونی است و شهرداری برای آبیاری فضای سبز مشترکین آب و فاضلاب نیست. مصارف صنعتی نیز حدود ۶۰ لیتر است و سالانه ۴۰ میلیون مترمکعب پساب در صنایع برای خنک‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. خانوار‌هایی که تا ۱۲ مترمکعب در ماه آب مصرف کنند، با هزینه‌ای کمتر از ۹۰ هزار تومان در دوره ۳۵ روزه مواجه می‌شوند و برچسب «خوش‌مصرف» برای آنها صادر خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمبود ذخایر خون استان اصفهان
حضور فعال دختران هرمزگانی در اردو‌های کارآفرینی طرح ملی یاس
جریمه پلیس راهور اصفهان در انتظار متخلفان به طرح زوج و فرد
اجرای لایروبی اروند در مدت ۳ سال
آیین اقتدار بسیج در مصلای امام خمینی رحمت‌الله علیه خوی
اولویت یافتن ایمن‌سازی دام سبک در مقابل تب برفکی
یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال مالیات در بوکان وصول شد
اجتماع باشکوه بسیجیان یاسوج در حسینیه ثارالله
هفدهمین سازش پرونده قتل عمد آذربایجان غربی به حرمت حضرت فاطمه زهرا (س) در ارومیه
نقدینگی و تسهیلات، شایع‌ترین مشکل صنایع
درد و رنج آوارگان فلسطینی در فصل سرما
همایش بسیجیان در خوروبیابانک برگزار شد
نقش بسیج در همه دوران‌های انقلاب اسلامی بی بدیل هست
آبرسانی به ۳۰ روستای لرستان در هفته بسیج
سازش پرونده معدنی ۵۰ میلیارد ریالی در حوزه قضایی بهاباد
جنگ غزه، دستاورد ۶۹ سال توسعه را از بین برد
همایش اقتدار بسیجیان شهرستان مرزی پلدشت
تسریع عملیات مرمت پل تاریخی سلطان در بوکان
مصاف چادرملوی اردکان با رازین پلیمر
پیک آنفولانزا در کشور و توصیه‌های پزشکی برای پیشگیری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)