• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۰۱۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸
اقتصادی » آب و انرژی

رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد گفت: این مجموعه صنعتی امسال با ثبت رکورد تولید روزانه ۵۸ میلیون و ۴۲ هزار مترمکعب گاز، بار دیگر جایگاه راهبردی خود را در صنعت گاز کشور تثبیت کرد.

کوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد سرخس به‌عنوان تنها تولیدکننده گاز طبیعی در شمال‌شرق کشور، نقش محوری در تأمین پایدار انرژی استان‌های خراسان و نواحی شمالی ایران بر عهده دارد. این پالایشگاه با ظرفیت بالای فرآورش گاز طبیعی، یکی از مهم‌ترین ارکان شبکه انتقال و توزیع گاز کشور محسوب می‌شود و عملکرد آن تأثیر مستقیم بر ثبات جریان گاز در بخش‌های خانگی و صنعتی منطقه دارد.

این پالایشگاه که در نزدیکی میدان گازی خانگیران قرار دارد، در فصل زمستان روزانه تا ۵۸ میلیون مترمکعب گاز به خطوط انتقال تزریق می‌کند؛ رقمی معادل ۷ درصد کل گاز تولیدی کشور. همچنین تعمیرات اساسی هر پنج واحد تصفیه گاز ترش در سال جاری طبق برنامه انجام شده و مجموعه آماده ورود به فصل اوج مصرف است.

افزایش تولید با نوآوری‌های عملیاتی

یحیی فیضی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد، در نشست خبری اظهار کرد: «مدل کسب‌وکار شرکت بر سه پایه اقتصاد، محیط‌زیست و مسئولیت اجتماعی استوار است و تلاش داریم با نگاه بنگاه اقتصادی، بهینه‌سازی و بهره‌وری را در همه حوزه‌ها گسترش دهیم.»

وی با اشاره به عملکرد سال‌های اخیر افزود: «در سال ۱۴۰۱ با روش‌های نوآورانه، ۳ میلیون مترمکعب به تولید روزانه افزوده شد و تولید به ۵۷ میلیون مترمکعب رسید. همچنین در سال ۱۴۰۲ رکورد ذخیره‌سازی گاز با رقم ۲ هزار و ۱۸۶ میلیون مترمکعب شکسته شد. در دی‌ماه ۱۴۰۳ نیز فرآورش روزانه ۵۸ میلیون و ۴۲ هزار مترمکعب به‌عنوان یک رکورد ۴۰ ساله ثبت شد.»

صرفه‌جویی ۱۰ درصدی معادل تولید دو پالایشگاه

مدیرعامل با اشاره به الگوی نادرست مصرف گاز در کشور گفت: «۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز در سال گذشته در کشور تولید شد؛ بنابراین ناترازی تولید نداریم، اما مصرف بهینه نیست. اگر هموطنان تنها ۱۰ درصد مصرف گاز خود را کاهش دهند، این میزان صرفه‌جویی برابر با تولید دو پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد خواهد بود.»

بومی‌سازی تجهیزات و توسعه دانش‌بنیان

به گفته فیضی، تمامی تجهیزات فاز دوم پالایشگاه به‌طور کامل در داخل کشور ساخته می‌شود و روند بومی‌سازی تجهیزات با سرعت در حال پیشرفت است.

وی همچنین از دریافت و فرآورش بیش از ۶ میلیارد مترمکعب گاز در واحد‌های عملیاتی پالایشگاه در شش‌ماهه نخست امسال خبر داد.

حمایت از استارت‌آپ‌ها و توانمندسازی نیرو‌های بومی

از سال ۱۳۹۶ با راه‌اندازی مرکز رشد پالایشگاه، توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و ایجاد اشتغال بومی وارد مرحله‌ای تازه شد. تاکنون ۵ استارت‌آپ به مرحله بلوغ و درآمدزایی رسیده و ۱۷ استارت‌آپ دیگر در حوزه‌های تخصصی صنعت نفت و گاز و نیاز‌های منطقه فعالیت می‌کنند.

همچنین با مهارت‌آموزی و توانمندسازی پیمانکاران محلی، بخش قابل‌توجهی از تعمیرات اساسی و پروژه‌های اجرایی پالایشگاه به‌وسیله نیرو‌های بومی انجام می‌شود و برخی از این پیمانکاران توانسته‌اند پروژه‌های دیگر پالایشگاه‌های کشور را نیز برعهده بگیرند.

فیضی با بیان اینکه شرایط ذخیره‌سازی گاز در مخزن شوریجه بهبود پیدا کرده، گفت: امسال نخستین بار از توربین‌های ساخت داخل استفاده شد که به بهبود فرآیند ذخیره‌سازی گاز کمک کرد.

وی ادامه داد: در فصل گرم امسال، در بازه زمانی ۸ ماهه، ۲ میلیارد و ۱۳۱ میلیون مترمکعب گاز در مخزن شوریجه ذخیره شده که نسبت به پارسال ۳۴۱ میلیون مترمکعب بیشتر است.

فیضی با بیان اینکه تمام کارکنان پالایشگاه در روز‌های سرد در حالت آماده‌باش هستند تا مشکلی در فرآیند تولید پیش نیاید، گفت: در شهریورماه تمام تعمیرات لازم انجام شده و هم‌اکنون پالایشگاه آماده تولید حداکثری گاز در زمستان است.

وی افزود: در زمینه صفر شدن فلرینگ گاز، میزان گازسوزی در مشعل‌های پالایشگاه از ۲۴ هزار مترمکعب در ساعت به ۷۰۰ مترمکعب در ساعت کاهش یافته است.

فیضی خاطرنشان کرد: زمانی از کنار پالایشگاه شهید هاشمی نژاد که رد می‌شدید، دو کوه بزرگ به حجم ۲.۵ میلیون تن گوگرد دپو شده می‌دیدید، اما با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تسهیل‌گری پالایشگاه، برای اولین بار شاهد ساخت کارخانه در زمین دولتی توسط بخش خصوصی هستیم، به‌طوری که ۴ کارخانه احداث شده و این گوگرد را به صورت مذاب از پالایشگاه خریداری می‌کند و برای فروش داخلی و صادرات به صورت جامد ارسال می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ممنون و تشکر ویژه از خبرگزاری صدا و سیما بابت انعکاس اخبار پالایشگاه و خسته نباشید خدمت همکاران عزیز در خانگیران
نظر شما
آخرین اخبار
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
استمرار غبارآلودگی هوا در مناطق صنعتی سمنان
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی در پی درگذشت خبرنگار تبریزی
اختتامیه دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
دستگیری شکارچی متخلف در روستای باغلوجه شاهین‌دژ
دوگانه سوزکردن خودرو‌های بنزینی مدل ۹۴ به بالا
ترامپ قانون انتشار پرونده اپستین را امضا و ابلاغ کرد
تدقیق مرز مناطق حفاظت شده مراکان و میرآباد
وقوع انفجار و آتش‌سوزی مهیب در پالایشگاه نفت شرق ونزوئلا
طلای رحمان عموزاد در بازی‌های کشورهای اسلامی
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
بسته خبر‌های کوتاه ۲۹ آبان در یک نگاه
کهکشان راه شیرین در تخت فولاد اصفهان
گرامیداشت سالروز شهادت جمعی از اهالی روستای گرده رش در میاندوآب
دو سوم جوانان آمریکایی در فکر مهاجرت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)