• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۶۲۹۹
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۶
اقتصادی » آب و انرژی

جمع‌آوری گاز‌های همراه و مشعل؛ از رؤیای دیرینه تا دستاورد دولت چهاردهم

با بهره‌برداری از ایستگاه تقویت فشار دهلران و اجرای پروژه‌های ملی و قرارداد‌های کوتاه‌مدت با بخش خصوصی، جمع‌آوری گاز‌های همراه و مشعل که سال‌ها هدر می‌رفت، در دولت چهاردهم به هدفی قابل دسترس تبدیل شد و ظرفیت روزانه این حوزه به بیش از ۱۶ میلیون مترمکعب رسید.

جمع‌آوری گاز‌های همراه و مشعل؛ از رؤیای دیرینه تا دستاورد دولت چهاردهم***
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از شانا، در دهه فجر امسال یکی دیگر از پروژه‌های جمع‌آوری گازهای همراه به بهره‌برداری رسید، اقدامی که بیش از هر نکته‌ای نشان‌دهنده عزم راسخ دولت چهاردهم در جلوگیری از اتلاف سرمایه ملی و کاهش آسیب به محیط‌ زیست است. «ایستگاه تقویت فشار دهلران» با هدف جمع‌آوری گازهای همراه دو میدان نفتی «دانان» و «دهلران» به بهره‌برداری رسیده است؛ میدان‌هایی که حدود ۵۰ سال در حال تولید هستند و در طول این مدت (تا پیش از اجرای طرح‌های جمع‌آوری) گازهای همراه این دو میدان مطابق روال معمول سوزانده می‌شد.
 
اجرای پروژه‌های بزرگ ملی در کنار بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی، جمع‌آوری گاز‌های مشعل و همراه را از یک رؤیای دیرینه به هدفی عملی تبدیل کرده است. در دهه فجر امسال، ایستگاه تقویت فشار دهلران که گاز‌های همراه دو میدان نفتی قدیمی «دانان» و «دهلران» را جمع‌آوری می‌کند، به بهره‌برداری رسید و روزانه حدود ۱.۸ میلیون مترمکعب خوراک پایدار برای کارخانه گاز مایع ۳۱۰۰ و پتروپالایش دهلران تأمین می‌کند.
 
طبق هدف‌گذاری قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، باید تا پایان سال ۱۴۰۷ روزانه حدود ۴۴ میلیون مترمکعب گاز‌های همراه و مشعل جمع‌آوری شود. وزارت نفت با اجرای طرح‌های مختلف، در سال ۱۴۰۳ توانست جمع‌آوری گاز‌های مشعل و همراه را از ۴.۱ میلیون مترمکعب به ۹ میلیون مترمکعب در روز برساند؛ رشدی بیش از ۴۶۰ درصدی نسبت به سال قبل.
 
مالک شریعتی‌نیاسر، رئیس کارگروه نظارت بر اجرای برنامه هفتم توسعه در بخش انرژی مجلس، این رشد را امیدوارکننده خواند و آن را الگویی برای سایر بخش‌ها دانست.
 
وزارت نفت با تأکید رئیس‌جمهوری مبنی بر جلوگیری از هدررفت سرمایه‌های ملی، تا میانه بهمن امسال روزانه حدود ۱۶ میلیون مترمکعب گاز همراه و مشعل جمع‌آوری کرده است؛ این میزان بیش از نیمی از آن متعلق به دولت چهاردهم است. هرچند هنوز حدود ۵۵ میلیون مترمکعب گاز در حال سوختن است، اما وزارت نفت برای جمع‌آوری آن نیز برنامه دارد و هم‌اکنون پنج پروژه بزرگ ملی در دست اجراست، از جمله پروژه‌های NGL ۳۱۰۰ و ۳۲۰۰، کارخانه گاز و گاز مایع خارک، و طرح‌های جمع‌آوری گاز‌های مشعل در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها.
 
در کنار پروژه‌های بلندمدت، وزارت نفت با ابتکاری جالب از ظرفیت بخش خصوصی نیز بهره گرفته است. بر این اساس، با امضای ۱۲ قرارداد کوتاه‌مدت جمع‌آوری گاز‌های مشعل و همراه، روزانه حدود ۸.۵ میلیون مترمکعب گاز جمع‌آوری می‌شود و تا پایان سال جاری شش قرارداد دیگر نیز اجرایی خواهد شد. انتظار می‌رود طی ۱۵ تا ۱۶ ماه آینده حدود ۳۲ مشعل خاموش شود و جمع‌آوری گاز‌های مشعل و همراه به‌صورت کامل محقق شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان دختر در خسروشاه
تشییع پیکر پدر شهید پاگرد صیفار در تبریز
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۹ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۴
تجهیز بیمارستان رازی ماهنشان با به روز‌ترین دستگاه‌های درمانی و تشخیصی
پایش گسترده بیماری‌های دامی در زنجان
بهسازی و آسفالت بیش از ۵۴ کیلومتر راه‌های روستایی استان زنجان
ایستادگی ملت ایران، آمریکا را به میز مذاکره بازگرداند
اختصاص ۲.۷ همت برای احداث کمربند غربی خرم آباد
احیاگر پیوند‌های تاریخی و اقتصادی دو استان هستیم
مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
تداوم غبارآلودگی و ماندگاری هوای گرم در سمنان
شتاب عمرانی در کوهبنان با محوریت توسعه زیرساخت‌های شهری
ترانزیت و تردد اتباع خارجی یکی از معضلات استان کرمان است
برنامه‌ریزی برای گسترش بیمه و تسهیلات حمایتی در استان کرمان
برد تیم تراکتور مقابل الغرافه
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
۳۶۰ طرح فرهنگی در انتظار تکمیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴
مراسم تشییع پیکر زنده یاد عنایت الله بخشی
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۹ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۴ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)