• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۶۸۶۷
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۵
اقتصادی » اقتصاد کلان
جزئیات مصوبات بودجه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری صدا و سیما؛

از معافیت مالیاتی ۴۰ میلیونی حقوق‌بگیران تا تثبیت مالیات بر ارزش افزوده

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ گفت: معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران تا سقف ۴۰ میلیون تومان در ماه، تثبیت مالیات بر ارزش افزوده در نرخ ۱۰ درصد، افزایش سهم مالیات شرکت‌های بزرگ و پیش‌بینی منابع برای توسعه حمل‌ونقل عمومی از مهم‌ترین مصوبات مجلس است که البته برای تبدیل شدن به قانون نیازمند تأیید شورای نگهبان خواهد بود.

از معافیت مالیاتی ۴۰ میلیونی حقوق‌بگیران تا تثبیت مالیات بر ارزش افزوده

مجتبی یوسفی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصاد کلان خبرگزاری صداوسیما با اشاره به بررسی جزئیات بودجه در صحن علنی اظهار کرد: مصوبات مجلس هنوز باید فرآیند قانونی خود را طی کند و پس از تأیید شورای نگهبان به قانون تبدیل شود، اما آنچه اکنون به تصویب رسیده، مصوبه رسمی مجلس است.

وی با اشاره به بررسی تبصره یک لایحه بودجه گفت: یکی از موضوعات مهم، اصلاح معافیت‌های مالیاتی حقوق‌بگیران بود؛ چرا که یکی از گلایه‌های کارمندان و کارگران این بود که با وجود افزایش حقوق، به دلیل پایین بودن سقف معافیت مالیاتی، بخشی از افزایش حقوق عملاً از طریق مالیات بازپس گرفته می‌شد.

معافیت مالیاتی ۴۰ میلیون تومانی و پلکان‌های جدید

یوسفی توضیح داد: بر اساس مصوبه مجلس، حقوق‌بگیران در شش پلکان مشمول مالیات می‌شوند که پلکان اول تا سقف ۴۰ میلیون تومان در ماه از مالیات معاف است. پلکان دوم از ۴۰ تا ۸۰ میلیون تومان با نرخ ۱۰ درصد محاسبه می‌شود و این روند تا سقف ۲۴۰ میلیون تومان ادامه دارد که در بالاترین پلکان، نرخ ۳۰ درصد اعمال می‌شود.

به گفته وی، با این مصوبه بخش عمده حقوق‌بگیران که در پلکان اول یا دوم قرار دارند، افزایش حقوق خود را به صورت خالص دریافت خواهند کرد و فشار مالیاتی کمتری متحمل می‌شوند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق افزود: در حوزه معافیت مالیاتی اصناف نیز پیشنهاد مجلس این بود که معافیت‌ها افزایش یابد، هرچند اختیارات مجلس در اصلاح لوایح طبق اصول ۷۴ و ۷۵ قانون اساسی محدود است.

وی همچنین از ساماندهی معافیت‌های مالیاتی شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ خبر داد و گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد ارقام قابل توجهی از معافیت‌های مالیاتی در اختیار برخی شرکت‌های بزرگ است. مجلس در این زمینه سه مصوبه داشت؛ از جمله تعیین سقف برای معافیت اشخاص حقیقی تا ۶۰ میلیارد تومان و برای اشخاص حقوقی تا ۶۰۰ میلیارد تومان.

مخالفت با افزایش مالیات بر ارزش افزوده

یوسفی درباره مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: دولت پیشنهاد افزایش این نرخ از ۱۰ به ۱۲ درصد را ارائه کرده بود، اما با مخالفت اعضای کمیسیون تلفیق و سپس نمایندگان در صحن علنی، این پیشنهاد رأی نیاورد.

وی علت این مخالفت را نگرانی از افزایش قیمت تمام‌شده کالاها، هزینه تولید و فشار مضاعف بر خانوار‌ها عنوان کرد و گفت: در نهایت نرخ ۱۰ درصد حفظ شد.

منابع حمل‌ونقل عمومی و اصلاح حقوق گمرکی

سخنگوی کمیسیون تلفیق در ادامه به پیش‌بینی منابع اوراق مالی اسلامی اشاره کرد و گفت: هزار میلیارد تومان در یک ردیف و ۵۰ هزار میلیارد تومان دیگر با تعهد بازپرداخت ۵۰ درصدی شهرداری‌ها و ۵۰ درصدی دولت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی، خرید اتوبوس و توسعه حمل‌ونقل ریلی اختصاص یافت. این افزایش با پیشنهاد نمایندگان و در راستای حمایت از حمل‌ونقل عمومی صورت گرفت.

وی افزود: در ردیف مربوط به حقوق گمرکی، مجلس با هدف تسهیل واردات و ایجاد رقابت، حقوق گمرکی واردات خودرو را ۴ درصد تعیین کرد. همچنین به دولت اجازه داده شد با تخفیف ۲۰ درصدی امکان تبدیل پلاک خودرو‌های مناطق آزاد به پلاک ملی را فراهم کند.

یوسفی ادامه داد: در خصوص حقوق ورودی گوشی‌های تلفن همراه نیز برای گوشی‌های بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ یورو، نرخ ۱۵ درصد تعیین شد که شامل بیش از ۸۰ درصد گوشی‌های موجود در بازار می‌شود.

به گفته وی، در تعیین مبنای نرخ ارز برای محاسبه حقوق ورودی، به منظور جلوگیری از افزایش قیمت تمام‌شده کالا‌ها و مواد اولیه، متوسط نرخ ارز رسمی بانک مرکزی در بهمن ۱۴۰۴ مبنا قرار گرفت.

سخنگوی کمیسیون تلفیق در پایان تأکید کرد: برای جلوگیری از افزایش قیمت دارو، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک و کالا‌های اساسی، حقوق گمرکی این اقلام یک درصد تعیین شد تا بخش‌های بهداشت و درمان، صنعت، کشاورزی و تولید با مخاطره افزایش هزینه مواجه نشوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت نام ۴ هزار و ۳۷۵ داوطلب خوزستانی برای انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
آغاز ثبت‌نام تسهیلات حمایتی برای واحد‌های تولیدی استان زنجان
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
۱۰ مصدوم در حادثه رانندگی محور مرند
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
محرومیت سرمربی خیبر مقابل پرسپولیس
رویداد ملی ایران جان؛ گشت و گذاری در بازار زاهدان
دریادار تنگسیری: برای حفظ ایران جان می‌دهیم
قدردانی از عوامل فیلم سینمایی وعده صادق ۳ در اهواز
سد کمندان ازنا لرستان آماده بهره برداری
سمنان گرم و غبارآلود می شود
درخشش کاروان ملی حفاری در المپیاد سراسری کارکنان شرکت ملی نفت ایران
کشف بیش از ۳۲ هزار قلم لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق در کرمان
خبر‌های کوتاه گلستان، دوشنبه ۲۷ بهمن
مگاپروژه توسعه شبکه فیبر نوری کرمان در حال اجراست
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
تأکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
آغاز رزمایش کنترل هوشمند تنگه هرمز نیروی دریایی سپاه
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا
رئیس قوه قضائیه وارد اصفهان شد
پیش بینی جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۸ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۷ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۲ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
عنایت بخشی درگذشت  (۱ نظر)