• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۶۹۸۴
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۴
اجتماعی » محیط زیست

عزم دولت برای تمرکززدایی و کاهش آلودگی هوا

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بارگذاری‌های خارج از ظرفیت در کلان‌شهر‌ها به‌ویژه تهران، این شهر را از توان زیست‌محیطی عبور داده است.

عزم دولت برای تمرکززدایی و کاهش آلودگی هوا

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با تأکید بر اینکه آلودگی هوا مهم‌ترین چالش زیست‌محیطی کشور است، اعلام کرد بارگذاری‌های خارج از ظرفیت در کلان‌شهرها به‌ویژه تهران، این شهر را از توان محیط زیستی عبور داده و مجموعه‌ای از برنامه‌ها برای تمرکززدایی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش فلرسوزی و برقی‌سازی ناوگان در دستور کار قرار گرفته است.

شینا انصاری در کنفرانس بین‌المللی مدیریت آلودگی هوا با اشاره به اینکه تهران از نظر جمعیتی بیست‌وپنجمین شهر دنیا اما از نظر مساحت در رتبه ۱۲۰ جهان قرار دارد، گفت: هیچ توازنی میان جمعیت و مساحت این کلان‌شهر وجود ندارد.

 به گفته وی، با وجود مصوبه منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران طی بیش از پنج دهه گذشته، در سال‌های اخیر صنایع متعددی با توجیهات مختلف در تهران و اطراف آن مستقر شده‌اند.

وی افزود: طی چهار دهه گذشته ۴۶ منطقه صنعتی به‌صورت خودجوش و غیرمجاز در شعاع کمتر از ۶۰ کیلومتری تهران ایجاد شده و ساخت‌وسازهای مسکونی و بارگذاری‌های رو به افزایش موجب شده شهر تهران و سایر کلان‌شهرها با مشکلاتی نظیر آلودگی هوا، محدودیت منابع آب و فرونشست زمین مواجه شوند.

انصاری با تأکید بر بین‌بخشی بودن مسئله آلودگی هوا تصریح کرد: حل این معضل نیازمند عزم جدی دولت، حاکمیت و مشارکت همه آحاد جامعه است و باید در اولویت تمامی دستگاه‌های ذی‌مدخل قرار گیرد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را از اقدامات مهم برشمرد و گفت: ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر کشور از حدود ۱۲۰۰ مگاوات در ابتدای سال ۱۴۰۳ به بیش از ۴ هزار مگاوات رسیده که سهم انرژی خورشیدی در آن قابل توجه است، هرچند با توجه به ظرفیت تابش خورشید، این روند باید شتاب بیشتری بگیرد.

وی همچنین از کاهش بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب فلرسوزی در همکاری با وزارت نفت خبر داد و افزود: کاهش فلرسوزی در استان‌های نفت‌خیز از جمله خوزستان و بوشهر با جدیت دنبال می‌شود.

به گفته انصاری، به‌روزرسانی سیاهه انتشار آلاینده‌ها بر اساس داده‌های سال ۱۴۰۳ در دستور کار است؛ سیاهه فعلی مربوط به سال ۱۳۹۶ است و برای تمامی کلان‌شهرهای کشور اجرا می‌شود.

وی تمرکززدایی از کلان‌شهرها را از سیاست‌های مورد تأکید دولت چهاردهم دانست و گفت: تهران، اصفهان، تبریز و مشهد از ظرفیت زیست بومی عبور کرده‌اند و بارگذاری‌های بیش از حد، بروز روزهای ناسالم به‌ویژه در فصول سرد و هنگام وارونگی دما را تشدید کرده است.

انصاری با اشاره به اجرای طرح جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده با موتورسیکلت برقی در تهران اظهار کرد: این طرح همزمان با ورود اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی و با اعطای تسهیلات از طریق گواهی‌های صرفه‌جویی سوخت در حال اجراست، هرچند به دلیل اجرای نخستین‌بار در کشور، نیازمند تکمیل چارچوب‌های اجرایی است.

وی درباره سوخت نیروگاه‌ها نیز گفت: در سال ۱۴۰۳ با تخصیص مازوت کم‌گوگرد به نیروگاه شازند، تعداد روزهای ناسالم ناشی از دی‌اکسید گوگرد از ۲۷ روز در سال ۱۴۰۲ به ۵ روز کاهش یافت. همچنین پیگیری برای تأمین ۴۲۰ میلیون لیتر مازوت کم‌گوگرد برای چهار نیروگاه واقع در بافت مسکونی در حال انجام است و طرح گوگردزدایی از مازوت توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در یکی از پالایشگاه‌ها در دست اجرا قرار دارد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پایان با اشاره به سابقه چند دهه‌ای آلودگی هوا در تهران تأکید کرد: قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶ مهم‌ترین سند بالادستی در این حوزه است و بیش از ۲۰ دستگاه اجرایی در اجرای آن مسئولیت دارند و تداوم اجرای برنامه‌های ملی شرط اصلی کاهش پایدار آلودگی هواست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام ساعت کاری ادارات سمنان در ماه رمضان
افتتاح زمین چمن ورزشی مدرسه میثم تمار محله غدیر گرگان
اعتبار مالیاتی ظرفیتی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
افزایش ۹۴ درصدی تولید میگو در سیستان و بلوچستان
اولویت اصلی باید حل مشکلات معیشتی مردم باشد
هوای شش شهر خوزستان آلوده برای گروه‌های حساس
برپایی کارگاه‌های هنری رویداد «سرزمین من» در یزد
تهران با ۱۱۸ بیمارستان آماده استقبال از گردشگران سلامت
مصاف فوتبالیست‌های شمس آذر مقابل نماینده شیراز
آغاز رزمایش خدمت در محلات مازندران
بزرگداشت شهدای شبه کودتای دی ماه در اصفهان
هوای تهران در وضعیت قابل قبول
آخرین خبرهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا
«محفل»، در شبکه سه
اعلام برنامه مسابقات رده بندی اتحادیه جهانی کشتی
افزایش ظرفیت جوجه‌ریزی در آذربایجان غربی به بیش از ۵۶ میلیون قطعه
نگاهی به برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی در خبر‌های رسانه
برگزاری فینال مسابقات فوتسال دانش آموزی بین مدارس جام اقتدار گلستان در آزادشهر
ارتقای جایگاه ایران درتولید محصولات راهبردی سلامت
هوای مشهد امروز پنجشنبه ۳۰ بهمن «سالم» است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تداوم اجاره همسر در اروپا
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ در قم
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)