• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۷۰۱۵
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶
علمی و فرهنگی » معارف

آغاز پویش «ایران همدل» از ابتدای ماه رمضان

دبیر قرارگاه ملی مسجد گفت: از ابتدای ماه رمضان تا عید فطر، مساجد سه محور اصلی؛ برپایی سفره‌های افطاری ساده، حمایت از کودکان یتیم و اجرای برنامه‌های گره‌گشایی اجتماعی را، دنبال می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام و المسلمین علی نوری دبیر قرارگاه ملی مسجد و رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در نشست خبری به مناسبت دهه تکریم و تعظیم مساجد، با اشاره به حوادث تلخ و تروریستی دی‌ماه ۱۴۰۴ که منجر به تعرض، تخریب و آتش‌سوزی نزدیک به ۳۰۰ مسجد در کشور شد، گفت: این اتفاقات اگرچه اندوهی بزرگ برای جامعه مؤمنان بود، اما احساس مسئولیت عمومی نسبت به مسجد به‌عنوان خانه خدا و محور هویت دینی و فرهنگی مردم ایران، زمینه‌ساز شکل‌گیری نهضتی کاملاً مردمی با عنوان «گلدسته‌های ایران» شد.

حجت الاسلام نوری با تأکید بر اینکه مسجد صرفاً یک بنای عمومی نیست، افزود: مسجد کانون شکل‌گیری فعالیت‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی و محل اجتماع مؤمنان است و تعرض به آن در واقع تعرض به باور‌های مردم محسوب می‌شود؛ از همین رو این حادثه واکنش عاطفی و حضور گسترده اقشار مختلف جامعه را در پی داشت.

وی مردمی بودن ساخت و اداره مساجد را یکی از مهم‌ترین عوامل سرعت گرفتن روند بازسازی آنها دانست و تصریح کرد: مساجد کشور خشت‌به‌خشت با کمک‌های مردمی بنا شده‌اند و همین ویژگی باعث شد بازسازی آنها نیز با مشارکت داوطلبانه و جهادی مردم، بدون وابستگی سازمانی، آغاز شود.

دبیر قرارگاه ملی مسجد گفت: پویش «گلدسته‌های ایران» برای ساماندهی این ظرفیت مردمی و تبدیل این حادثه تلخ به فرصتی برای همبستگی ملی در آستانه ماه شعبان راه‌اندازی شد و بستر‌های متنوعی همچون شماره حساب و کارت اختصاصی، سامانه پیامکی، پرسشنامه اینترنتی، حضور جهادی و جمع‌سپاری در پیام‌رسان «بله» برای مشارکت عموم مردم فراهم شد.

حجت الاسلام نوری با ارائه آماری از این مشارکت‌ها، افزود: تاکنون بیش از ۳ هزار پیامک مردمی دریافت شده است که حدود ۶۰ درصد آن مربوط به کمک‌های مالی، ۱۲ درصد اعلام آمادگی برای حضور جهادی و بخش قابل توجهی نیز شامل دل‌نوشته‌ها و پیام‌های احساسی در همدردی با مساجد آسیب‌دیده بوده است.

وی به نقش رسانه ملی در تبیین این حرکت اشاره کرد و گفت: در قالب این پویش، حدود ۱۵۰۰ دقیقه برنامه رادیویی و تلویزیونی تولید و پخش شد و در آن امامان جماعت، نمازگزاران و اهالی محلات از عزم مردم برای بازسازی مساجد سخن گفتند.

دبیر قرارگاه ملی مسجد با اشاره به آسیب دیدگی جدی و سازه‌ای ۱۷ مسجد در تهران، افزود: در استان‌های مختلف از جمله لرستان، فارس و کرمانشاه نیز برنامه‌های مردمی با محور مسجد برگزار شد که بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای داشت و به تقویت وحدت اجتماعی کمک کرد.

حجت الاسلام نوری با تأکید بر پیشرفت روند بازسازی این مساجد، ادامه داد: امروز بیش از ۹۰ درصد مساجد آسیب‌دیده برای اقامه نماز آماده شده‌اند و اگرچه در برخی موارد عملیات عمرانی همچنان ادامه دارد، اما حقیقت مسجد در دل مردم زنده‌تر از گذشته است.

وی با دعوت از مردم برای تداوم این حرکت در ماه مبارک رمضان گفت: رمضان، بهار قرآن و مسجد است و این نهضت مردمی در این ماه پربرکت با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.

دبیر قرارگاه ملی مسجد در ادامه با تشریح پویش ملی «ایران همدل» اظهار کرد: این حرکت با مدیریت دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری و در پی تأکیدات ایشان بر رسیدگی به معیشت مردم طراحی شده و شبکه مساجد و ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه در سراسر کشور در آن نقش‌آفرینی خواهند کرد.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور افزود: مساجد با عنوان «مسجد همدل» و نماز‌های جمعه با عنوان «نماز جمعه همدل» از ابتدای ماه رمضان تا عید فطر سه محور اصلی شامل برپایی سفره‌های افطاری ساده، حمایت از کودکان یتیم و بدسرپرست با سرپرستی ۱۰ هزار کودک توسط ۱۰ هزار مسجد و اجرای برنامه‌های گره‌گشایی اجتماعی را دنبال می‌کنند.

حجت الاسلام نوری همچنین از برنامه‌ریزی برای تأمین جهیزیه نوعروسان نیازمند و تهیه پوشاک برای خانواده‌های محروم در پایگاه‌های نماز جمعه خبر داد و تأکید کرد: این حرکت با مشارکت گروه‌های جهادی، هیئات مذهبی، فعالان مردمی و همراهی رسانه‌ها، جلوه‌ای تازه از نقش تاریخی مسجد و نماز جمعه در حل مسائل اجتماعی را به نمایش خواهد گذاشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید بر انضباط مالی و جهش خدمات شهری در آستانه نوروز
آغاز مسابقات فوتسال آزاد جام رمضان در یاسوج
رسانه شریک عدالت است
کشف لاشه ۲ بز وحشی در ارتفاعات پیرانشهر
روسیه: به توسعه روابط خود با ایران ادامه می‌دهیم
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از دریاچه ارومیه
­بازآفرینی زندگی شهید کشتی‌گیر در قالب رمان نوجوان
صدور کیفرخواست پرونده شهادت شهید محمدجواد بخشیان
شناسایی انبار ۲۰۰ میلیاردی لوازم اداری در اصفهان
وقتی قند اضافی مصرف می‌شود چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟
دستگیری سارقین درون خودرو با ۲۰ فقره سرقت در شیراز
حضور یک مازندرانی در لیست کادر فنی تیم ملی بسکتبال
تشییع پدر شهید در شهر بهمن آباده
مسابقات قرآنی شهید کمال قاسمی در زنجان
آغاز پویش «اطعام مهدوی، ایران همدل» در خراسان رضوی
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
ورود ۷۰ هزار تن کالا از استان‌های مرزی برای تأمین سفره مردم
راهکار‌های دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت برای رفع تشنگی در ایام روزه‌داری
کمینه و بیشینه دمای سی ام بهمن ماه در سمنان
افزایش ۲۰ درصدی حضور دانشجویان در اردوی راهیان نور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
تداوم اجاره همسر در اروپا
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ در قم
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۵ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
مشهد، رئیس کمیسیون بازرسی شهرداران کلانشهرهای ایران  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)