• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۷۲۹۳
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۳
اقتصادی » صنعت

صرفه جویی ۷۸ میلیون دلاری سوخت با ورود تاکسی‌های برقی

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: با به کارگیری ۴ هزار تاکسی برقی در تهران و ۲ هزار دستگاه در کلان‌شهر‌ها و جایگزینی تاکسی‌های فرسوده ۷۸ میلیون دلار صرفه‌جویی صورت می‌گیرد.

به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ مسعود نصرتی در مراسم طرح ملی نوسازی تاکسی‌های فرسوده گفت: موضوع نوسازی ناوگان تاکسیرانی یک ضرورت جدی برای کشور است؛ اگر شرایط چند دهه گذشته را در حوزه نوسازی ناوگان، آلودگی هوا، شبکه معابر عمومی و حمل‌ونقل همگانی کنار هم قرار دهیم، کارنامه قابل قبولی مشاهده نمی‌کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

نصرتی تأکید کرد: اگر تاکسی‌های اینترنتی در سطح شهرها فعال نبودند، با توجه به محدودیت ناوگان موجود، ارائه خدمات با مشکلات جدی مواجه می‌شد.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: تصریح کرد: در حال حاضر شبکه حمل‌ونقل ریلی متناسب با جمعیت کشور توسعه نیافته، ناوگان اتوبوسرانی در حداقل ظرفیت قرار دارد و شرایط تاکسیرانی نیز نیازمند تقویت است. حدود ۳۵۰ هزار تاکسی در کشور در حال تردد هستند و هر اقدامی برای نوسازی سریع‌تر این ناوگان، ارزشمند و اثرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به صرفه‌جویی ارزی طرح نوسازی افزود: در صورت اجرای طرح جایگزینی ۲۶ هزار تاکسی؛ حدود ۷۸ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی محقق می‌شود که آثار زیست‌محیطی آن به‌ویژه برای شهر تهران و کلان‌شهرها بسیار قابل توجه خواهد بود.

نصرتی در تشریح وضعیت سفرهای شهری در تهران گفت: روزانه حدود ۲.۵ میلیون خودروی شخصی از شهرهای اقماری وارد تهران می‌شود و ۷۶ درصد سفرها با خودروی شخصی انجام می‌گیرد. در اوج جابه‌جایی‌ها، تاکسی‌ها ۱۳ درصد و مترو حدود ۶ درصد از سفرها را پوشش می‌دهند و سهم اتوبوسرانی نیز در رتبه بعدی قرار دارد.

به گفته وی، این ترکیب سهم سفر در هیچ جای دنیا طبیعی نیست و نشان‌دهنده وابستگی شدید به خودروی شخصی است.

وی افزود: تاکسی به‌عنوان رکن سوم حمل‌ونقل عمومی پس از شبکه ریلی و اتوبوسرانی، نقش مهمی دارد اما هنوز سهم آن متناسب با نیاز شهری نیست.

معاون وزیر کشور درباره روند نوسازی ناوگان گفت: در فرآیند نوسازی تاکسی‌های فرسوده، همکاری مؤثری با ایران خودرو انجام شده و در ادامه نیز سایپا با محصول جدید خود برای شهرهای کوچک به این طرح خواهد پیوست.

نصرتی افزود: برای شهر تهران جایگزینی حدود ۴ هزار تاکسی برقی برنامه‌ریزی شده و برای سایر کلان‌شهرها نیز ۲ هزار دستگاه برقی در قالب دو محصول دیگر پیش‌بینی شده است. همچنین ۲۰ هزار دستگاه تاکسی دوگانه‌سوز در کلان‌شهرها و نوسازی ناوگان شهرهای کوچک نیز در دستور کار قرار دارد.

وی اضافه کرد: نوسازی حدود ۶۵ هزار موتورسیکلت فرسوده نیز بخشی از این برنامه است و در مجموع طرح ۹۶ هزار دستگاهی نوسازی ناوگان دنبال می‌شود.

وی درباره میزان صرفه‌جویی انرژی توضیح داد: تاکسی‌های دوگانه‌سوز بیش از ۹۰ درصد سوخت خود را از گاز CNG تأمین می‌کنند و به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۱۲ مترمکعب گاز مصرف دارند. هر تاکسی فرسوده سالانه حدود ۱۱ هزار مترمکعب گاز و ۱۲۰۰ لیتر بنزین مصرف می‌کند که با نوسازی، صرفه‌جویی قابل توجهی حاصل خواهد شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ادامه داد: در پایان اجرای طرح، پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۲۰ میلیون مترمکعب گاز و ۲۴ میلیون لیتر بنزین صرفه‌جویی شود. در صورت جایگزینی با خودروهای برقی، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز CNG و ۱۲ میلیون لیتر بنزین، معادل ۱۲ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی خواهد داشت و اجرای ۶ هزار دستگاه برقی در مجموع حدود ۷۸ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به همراه خواهد داشت.

وی درباره وضعیت نوسازی موتورسیکلت‌ها گفت: تاکنون ۲۹ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند، ۴۲۴ نفر به بانک معرفی شده‌اند، ۳۱۲ نفر تسهیلات دریافت کرده‌اند و ۲۵۰ نفر نیز موتورسیکلت خود را تحویل گرفته‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایران، مقصد خبرنگاران
تعیین سقف پرداخت حقوق کارمندان در سال آینده
هشدار وزارت بهداشت درباره مصرف جگر و کافئین برای مادران بادار
حضور ۴ مازندرانی در اردوی آمادگی تیم ملی تنیس روی میز نوجوانان
ورزشکار خراسان شمالی نایب‌قهرمان پرتاب وزنه جایزه بزرگ بوشهر شد
حداقل حقوق در سال آینده؛ ۱۸ میلیون و ۷۰۰
درخشش سه دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در چهاردهمین مسابقه ملی فناوری نانو
خدمات رایگان درمانی برای بیمه‌شدگان و بازنشستگان تامین اجتماعی
۴ روز از فرصت ثبت‌نام برای انتخابات شورای روستاها باقی است
آغاز تولید فصل جدید «شهروند و مافیا»
بسته بودن جاده کرج – چالوس برای تعمیرات
چتر حمایت و نظارت بر سر نانوایی های نیشابور
نهضت زندگی با آیه‌ها با شعار امت قوی برگزار می‌شود
تاکید بر نقش هنر در دیپلماسی فرهنگی
سرلشکر موسوی: ارزش‌های دفاع مقدس ایران را حفظ کرده است
افتتاح و آغاز عملیات پروژه‌های آب و برق خوزستان با حضور وزیر نیرو
بررسی جامع فعالیت ردوکس در چارچوب‌های آلی‌فلزی
تیراژ پایین، قیمت بالا؛ وقتی صنعت خودرو از مزیت مقیاس محروم است
درخشش ورزشکاران همدانی در رقابت‌های زورخانه‌ای کشور
۲ تصادف با ۲ کشته و یک مصدوم در جهرم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
راه‌آهن سریع‌السیر ارومیه – تبریز؛ مسیر جدید رشد و تجارت در شمال‌غرب کشور
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
تجلیل ازدکتر رسول خدابخش دانشمند هسته‌ای کشور در اردبیل
امروز هوای ۲۰ شهر خوزستان آلوده است
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
نبرد با ایران برای ترامپ درس عبرت خواهد شد
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
حادثه مرگبار بر اثر برخورد پراید و تریلی در میمه
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
عنایت بخشی درگذشت  (۱ نظر)