• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۹۶۳۴
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

رفع تنگنا‌های فناورانه زنجیره برای توسعه صادرات در حوزه غذا و کشاورزی

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی از جهش تولید محصولات فناورانه، کاهش ارزبری و شکل‌گیری بازار‌های جدید صادراتی در این حوزه خبر داد.

رفع تنگناهای فناورانه زنجیره برای توسعه صادرات در حوزه غذا و کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،ارژنگ جوادی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی با تشریح برنامه‌ها و دستاورد‌های ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی گفت : رویکرد اصلی ستاد در سال‌های اخیر، حرکت همزمان در سه مسیر افزایش تولید داخل محصولات فناورانه، ارتقای کیفیت و سلامت محصولات و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تأمین بوده است؛ مسیری که امروز نتایج کمی و اقتصادی آن به شکل محسوسی برای فعالان صنعت قابل مشاهده است.

تمرکز بر داخلی‌سازی و کاهش ارزبری

جوادی با اشاره به سهم بالای واردات در برخی نهاده‌ها و محصولات راهبردی گفت: برنامه‌ریزی ما بر این مبنا قرار گرفت که با جهت دهی و فعال‌سازی ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولات فناورانه وارداتی را در کشور تولید کنیم. به عنوان نمونه در حوزه بذور هیبرید بویژه بذر سبزی و صیفی، وابستگی بالا به واردات با حمایت از تولیدکنندگان داخلی به شکل قابل توجهی کاهش یافته و اکنون بخشی از نیاز کشور از طریق توان داخلی تأمین می‌شود و این مسیر با شتاب رو به افزایش است .

وی ادامه داد: در خوراک دام و طیور هم که دارای وابستگی هستیم چند فناوری کلیدی به مرحله تجاری‌سازی رسیده است. توسعه مکمل‌های آهسته‌رهش اوره، میکرونایزر‌ها و سامانه‌های پرتودهی خوراک که موجب بهبود ضریب تبدیل، کاهش مصرف نهاده و افزایش بهره‌وری تولید می‏شود. این فناوری‌ها علاوه بر کاهش هزینه تولید و وابستگی تاب‌آوری صنعت را در برابر نوسانات بازار جهانی بالا برده‌اند.

تبدیل ضایعات به ثروت

دبیر ستاد یکی از محور‌های مهم فعالیت‌ها را استفاده از پسماند‌ها و ضایعات بخش کشاورزی دانست و اظهار کرد: تجهیزاتی که برای خشک‌کردن و تبدیل ضایعات به خوراک دام و طیور توسعه یافته‌اند، امکان فرآوری روزانه چندین تن ماده اولیه را فراهم می‌کنند. این اقدام هم به کاهش دورریز کمک می‌کند و هم منبع جدیدی از درآمد برای بهره‌برداران ایجاد می‌کند.

او افزود: در آبزی‌پروری نیز خطوط نوین تولید خوراک با خاصیت دارویی در حال شکل‌گیری است تا وابستگی به واردات کاهش یابد و کیفیت جیره‌ها متناسب با شرایط اقلیمی و گونه‌های پرورشی کشور تنظیم شود.

امنیت و سلامت غذا در اولویت

جوادی با تأکید بر اهمیت نظارت فناورانه بر سلامت محصولات گفت: توسعه کیت‌های تشخیص سریع برای شناسایی عوامل نامتعارف و تراریخته، ایجاد سامانه‌های پرتودهی گاما برای افزایش ماندگاری و همچنین ساخت سورتر‌های هوشمند برای تفکیک محصولات آلوده به آفلاتوکسین از جمله اقداماتی است که به شکل مستقیم بر کیفیت غذا و قدرت صادراتی کشور اثر می‌گذارد.

به گفته او، این تجهیزات نه‌تنها از خروج محصولات سالم از چرخه صادرات جلوگیری می‌کند، بلکه اعتماد بازار‌های هدف را نیز افزایش می‌دهد.

شکل‌گیری زنجیره‌های ارزش جدید

وی با اشاره به برخی پروژه‌های پیشران اظهار کرد: تولید داخلی آرتمیا، توسعه کود‌های پیشرفته با قابلیت افزایش چند برابری ارزش محصول و کاهش مصرف، و همچنین ایجاد زیرساخت‌های نوین برای تکمیل زنجیره نهال از جمله طرح‌هایی هستند که علاوه بر صرفه‌جویی ارزی، می‌توانند درآمد صادراتی پایداری ایجاد کنند.

جوادی خاطرنشان کرد: وقتی فناوری وارد حلقه‌های مختلف زنجیره می‌شود، از مزرعه تا سفره، امکان مدیریت هزینه، افزایش کیفیت و رقابت‌پذیری به صورت هم‌زمان فراهم خواهد شد.

نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و تنوع بخشی به سبد محصولات

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی، تأکید کرد: موتور محرک این تحولات، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

وی افزود: حمایت‌های هدفمند، تسهیل فرایند‌های اخذ مجوز، کمک به توسعه بازار و ایجاد پیوند میان تولیدکننده و مصرف‌کننده صنعتی، بستر لازم را برای رشد سریع این شرکت‌ها فراهم کرده است. تنوع بخشی به سبد محصولات دانش بنیان متناسب با نیاز‌های کشور و ظرفیت شرکت‌ها از دیگر راهبرد‌های این ستاد بوده که منجر به افزایش ۲۵% محصولات فناورانه شده است.

وی اضافه کرد: هدف نهایی این است که کشور در کالا‌های اساسی و فناوری‌های راهبردی به نقطه‌ای برسد که کمترین وابستگی را داشته باشد و در عین حال بتواند با محصولات باکیفیت در بازار‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حضور مؤثر پیدا کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و توقیف پنج هزار جفت کفش احتکار شده در اصفهان
رونمایی از کتاب «بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی»
درخشش کرمان در مسابقات قهرمانی فوتبال ۵ نفره جوانان کشور
لزوم تبیین حقیقت انقلاب برای دانشجویان، با گفت‌وگوی صمیمانه و روشنگری
افزایش ساعت کار پایانه مرزی لطف آباد خراسان رضوی
ورود دو سامانه بارشی به مازندران طی یک هفته آینده
از اجرایی شدن طرح کارت امید مادران تا شناسایی ۱۲ هزار زوج نابارور در استان
تعطیلی دو مرکز غیرمجاز دندان‌پزشکی و خدمات زیبایی در آبادان
پیگیری اصلاح نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی جاده‌های کرمان
گرامیداشت هفته امور تربیتی در گرگان
محرومیت ۴ بازیکن شاغل در لیگ حرفه‌ای بسکتبال
رمضان؛ ماه رحمت و مغفرت و ماه انفاق و مهربانی
مشارکت ۱۸ درصدی خیرین در مدرسه‌سازی
تشدید نظارت بر بازار زنجان در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان
تکریم خانواده شهید بهروز خاکسار در سلماس
همت خیران در ساخت بزرگترین کتابخانه روستایی کشور
هشدار طوفان و کاهش کیفیت هوا در کرمان
تجلیل از دانش‌آموز فعال محیط‌زیست در تکاب
تاج: توسعه فوتبال بانوان یک ضرورت است
رای کمیته انضباطی والیبال درباره شکایت شهداب یزد از قلیچ نیازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
اعلام قیمت تضمینی پیله ابریشم
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)