• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۳۰۸۰
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۶
سیاسی » مجلس

ایران و عراق در روز‌های سخت کنار یکدیگر ایستاده‌اند

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس مجلس عراق که برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب به تهران سفر کرده بود، با تأکید بر پیوند‌های عمیق دو ملت، از همراهی دولت و ملت عراق در جنگ اخیر قدردانی کرد و گفت: همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و ترانزیتی تهران و بغداد، زمینه‌ساز تقویت امنیت و توسعه منطقه خواهد بود.

ایران و عراق در روز‌های سخت کنار یکدیگر ایستاده‌اند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  هیبت الحلبوسی، رئیس مجلس عراق که برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب به ایران سفر کرده است، صبح امروز جمعه (۱۲ تیرماه) با دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

دکتر قالیباف ضمن خوشامدگویی به هیئت عراقی برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی، گفت: انتخاب جنابعالی را به ریاست مجلس عراق تبریک می‌گویم. در شرایطی که ملت و مسئولان ما عزادار هستند، از حضور شما در ایران تشکر می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشور‌های منطقه از اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند. امیدواریم مقاومتی که جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا، چه در عرصه نظامی و چه در عرصه سیاسی، از خود نشان داد، منشأ خیر و ثبات برای منطقه باشد.

دکتر قالیباف تصریح کرد: همان‌گونه که اشاره کردید، ایران و عراق هم در روز‌های سخت و هم در روز‌های شیرین در کنار یکدیگر بوده‌اند. اگرچه دوران تلخ و سخت رژیم بعثی صدام را پشت سر گذاشتیم، اما پس از آن، دو ملت همانند دو کشور برادر، در کنار یکدیگر برای حفظ حاکمیت ملی کشور‌های خود ایستادند، از یکدیگر حمایت کردند، جنگیدند و خون دادند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع مدیریت تنگه هرمز، گفت: درباره مدیریت تنگه هرمز، موضوعات مهمی در تفاهم اخیر با آمریکا به امضا رسیده است. از آنجا که بر اساس قوانین بین‌المللی، اداره تنگه هرمز باید میان دو کشور ساحلی ایران و عمان انجام شود. ما در این زمینه نظرات کشور‌های ساحلی خلیج فارس از جمله عراق را دریافت می‌کنیم.

هیبت الحلبوس، رئیس مجلس عراق، در جریان این نشست گفت: بسیار دوست داشتیم این دیدار در شرایط بهتری انجام می‌شد، اما وظیفه داشتیم به ایران بیاییم و باعث افتخار ماست که در مراسم تشییع امام خامنه‌ای شهید شرکت کنیم. پیروزی ایران در جنگ اخیر را تبریک می‌گویم و شهادت افرادی را که در این جنگ به شهادت رسیدند، تسلیت عرض کنم. به معنای واقعی کلمه، ایستادگی ایران یک ایستادگی تاریخی بود. همچنین درباره توافق اخیر نیز به شما تبریک می‌گویم؛ شخص جنابعالی در دستیابی به این توافق نقش مهمی ایفا کردید. همچنین مایلم مراتب تسلیت مردم و دولت عراق را به مناسبت شهادت رهبر انقلاب به شما ابلاغ کنم.

وی افزود: در جنگ ۴۰ روزه، عراق در کنار ایران بود و این همراهی بر پایه روابط، مشترکات دینی و پیوند‌های سیاسی میان دو کشور شکل گرفت. در طول این جنگ، عراق نیز هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفت و خساراتی را متحمل شد. با این توافق، تنگه هرمز بازگشایی می‌شود و امیدوارم بتوانیم از طریق ازسرگیری صادرات نفت، خسارت‌ها را جبران کنیم.

وی افزود: همچنین آنچه در جنگ ۴۰ روزه رخ داد، از سوی دولت عراق محکوم شد و در سطح ملی نیز با محکومیت گسترده مواجه بود. امیدواریم این توافق، رژیم صهیونیستی را متوجه پیامد‌های اقداماتش کند و مسیر جدیدی را پیش روی جمهوری اسلامی ایران بگشاید.

رئیس مجلس عراق ادامه داد: همچنین باید تأکید کنم که چه در سطح ملی و چه در سطح مردمی، همبستگی بسیار بالایی میان ملت‌های عراق و ایران وجود دارد. در سطح روابط پارلمانی نیز ان‌شاءالله همکاری‌های دو کشور استمرار خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی رئیس مجلس خبرگان رهبری از شرکت کنندگان در مراسم تشییع قائد شهید
بار دیگر نقض آتش‌بس
تمدید پوشش بیمه‌ای مراسم تشییع امام شهید تا ساعت ۲۴ روز جمعه
نقشه راه جدید بنیاد ملی نخبگان برای حمایت، جذب و تکریم نخبگان کشور
خشم ترامپ ناشی از قدرت نرم ایران
دیدار وزیر اقتصاد با اعضای تیم اعزامی کشورمان به المپیاد جهانی اقتصاد
اعزام ۵ تیم واکنش سریع جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه به کشور عراق
ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد
تشکیل قرارگاه‌های تخصصی مقابله با احتکار و قاچاق کالا، برای تأمین امنیت اقتصادی ضروری است
پیکر مطهر قائد شهید امت به کربلا رسید
آمادگی حوزه‌های امتحانات نهایی در خوزستان برای میزبانی از بیش از ۳۴ هزار دانش آموز
عراقچی: پاسخ ما در مقابل سخنان رکیک، عمل ما است
در صد و بیست و نهمین تجمع شبانه ایلام/ پرچم خونخواهی، همچنان بر فراز دست‌ها برافراشته شد
کشف بیش از یک تن آرد خارج از شبکه توزیع در دامغان
رهاسازی توله‌روباه تیمار شده در زیستگاه‌های طبیعی مهاباد
طرح جدید بنیاد ملی نخبگان برای اتصال نخبگان به صنعت
محدودیت‌های ویژه پلیس راه برای مراسم تشییع و خاکسپاری رهبر شهید
همصدایی نسل‌ها در بدرقه پدر شهید امت در قم
پیش بینی برداشت بیش از ۵۰ هزار تُن گندم از مزارع مراغه
تأکید کارشناس مذهبی بر اهمیت بصیرت و الگوگیری از مکتب امام شهید + فیلم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم
برجسته‌ترین ویژگی رهبر شهید، اخلاص خاص ایشان در درگاه خداوند بود
رییس جمهور وارد تهران شد
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم
شعر کامل محمد مهدی رسولی در رثای رهبر شهید
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید انقلاب در مسجد جمکران
مجید عیدی به پرسپولیس پیوست
آمریکا بند ۱۰ تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را نقض کرد
جام جهانی ۲۰۲۶، صعود اسپانیا به مرحله یک چهارم /پایان پرتغال با اشک‌های رونالدو
نقشه اسکان زائران در مشهد به تفکیک استان‌ها مشخص شد
عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۰ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۸ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
مسیر تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در تهران  (۱ نظر)
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران _ ۵  (۱ نظر)
۱۷۰۰ اتوبوس در آیین تشییع رهبر شهید امت در قم به مردم خدمات رایگان ارائه می‌کنند  (۱ نظر)
مجازی شدن امتحانات دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد خوزستان  (۱ نظر)
روایت خبرنگاران از حزن و اندوه تا عزت و امید (۳)  (۱ نظر)
چهارشنبه ادارات مازندران تعطیل است  (۱ نظر)
دشمن جرئت ندارد یک تفنگدار در ساحل ما پیاده کند  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۱ نظر)
ترافیک در جاده‌های کشور پس از مراسم خداحافظی تهران با رهبر شهید  (۱ نظر)
تدوین سند راهبردی فضای مجازی کهگیلویه و بویراحمد کلید خورد  (۱ نظر)