• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۶۵۵۷
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۷
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
در دانشگاه تهران؛

هوشمندسازی، آمایش رشته‌ها و آموزش پلتفرمی، سه محور تحول آموزشی

معاون آموزشی دانشگاه تهران از هوشمندسازی فرآیند‌های آموزشی، آمایش رشته‌های تحصیلی، توانمندسازی استادان و دانشجویان، گسترش ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت و ارتقای نظام نظارت آموزشی در دانشگاه تهران خبر داد.

هوشمندسازی، آمایش رشته‌ها و آموزش پلتفرمی، سه محور تحول آموزشی دانشگاه تهران***

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سمیه فدایی‌نژاد، معاون آموزشی دانشگاه تهران مهم‌ترین برنامه‌ها و اولویت‌های این معاونت را در دوره جدید مدیریت تشریح کرد و با تأکید بر ضرورت حرکت دانشگاه به سمت الزامات دانشگاه‌های نسل پنجم، از اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌های تحول‌آفرین در حوزه آموزش خبر داد.

فدایی با بیان اینکه نخستین اولویت معاونت آموزشی، چابک‌سازی فرآیند‌های آموزشی است، گفت: سامانه‌سپاری بسیاری از فرآیند‌های آموزشی در سال‌های گذشته آغاز شده، اما هنوز هوشمندسازی واقعی این فرآیند‌ها محقق نشده است.

معاون آموزشی دانشگاه تهران، بازنگری آئین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌های آموزشی را از دیگر برنامه‌های این معاونت برشمرد و گفت: همزمان با این موضوع، توسعه تحول آموزشی نیز در دستور کار قرار دارد که یکی از مهم‌ترین محور‌های آن، بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی در آموزش است.

فدایی‌نژاد از توسعه آموزش پلتفرمی به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های معاونت آموزشی نام برد و اظهار کرد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم برخی دروس پرمخاطب، به‌ویژه دروس عمومی و پایه، به صورت پلتفرمی ارائه شوند که درس زبان عمومی به عنوان نخستین پایلوت این طرح پیش‌بینی شده است.

معاون آموزشی دانشگاه تهران، آمایش رشته‌های تحصیلی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این معاونت دانست و تصریح کرد: امروز بیش از توسعه کمّی رشته‌ها، نیازمند بازنگری و روزآمدسازی آنها هستیم.

وی افزود: رشته‌های تحصیلی باید متناسب با نیاز‌های جامعه، فناوری‌های نوظهور و تحولات بازار کار بازطراحی شوند و در برخی موارد نیز ادغام یا بازآرایی رشته‌ها می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به برنامه‌های مهارت‌محور دانشگاه تهران اظهار کرد: برنامه‌هایی مانند «دو وجهی»، «کهاد» و «یادگیری تجربی» در سال‌های گذشته با هدف ارتقای مهارت‌های دانشجویان اجرا شده‌اند و در دوره جدید نیز اجرای طرح «کوآپ» با جدیت دنبال می‌شود.

فدایی گفت: در قالب این طرح، دانشجویان دو نیمسال تحصیلی را در صنعت سپری می‌کنند و تجربه عملی کسب خواهند کرد. این برنامه در گام نخست به صورت پایلوت در دانشکده برق و کامپیوتر اجرا خواهد شد.

معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به چالش‌های آموزش عالی کشور گفت: دانشگاه تهران نیز همانند سایر دانشگاه‌ها با چالش‌های متعددی مواجه است، اما به دلیل جامعیت و گستردگی، می‌تواند الگوی حل این مسائل در سطح ملی باشد.

وی افزود: حرکت به سمت دانشگاه نسل پنجم، مستلزم عبور از رویکرد‌های سنتی، افزایش انعطاف آیین‌نامه‌ها و پذیرش شیوه‌های نوین آموزش است؛ مسیری که البته با مقاومت‌هایی نیز همراه خواهد بود.

بازنگری نظام ارزیابی کیفیت تدریس

معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت ارتقای کیفیت آموزش گفت: نظام ارزشیابی تدریس اعضای هیأت علمی نیز متناسب با تغییر شیوه‌های آموزشی بازنگری خواهد شد.

وی افزود: با گسترش آموزش‌های مجازی، ترکیبی و پلتفرمی، دیگر نمی‌توان از یک الگوی ثابت برای ارزیابی کیفیت تدریس استفاده کرد و لازم است ابزار‌های ارزیابی متناسب با هر شیوه آموزشی طراحی شوند.

فدایی‌نژاد با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی در آموزش اظهار کرد: استفاده از این فناوری دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

وی افزود: استادان باید به اندازه‌ای با هوش مصنوعی آشنا باشند که بتوانند استفاده صحیح دانشجویان از این ابزار را هدایت و ارزیابی کنند. هوش مصنوعی می‌تواند دستیار بسیار خوبی باشد، اما جایگزین تحلیل و قضاوت انسانی نخواهد شد.

او همچنین پیشنهاد داد در جشنواره‌های آموزشی دانشگاه، شاخص‌هایی برای تشویق استادانی که در توسعه آموزش‌های نوین و پلتفرمی پیشگام هستند، در نظر گرفته شود.

معاون آموزشی دانشگاه تهران، ساماندهی پردیس‌های خودگردان و دانشجویان بین‌الملل را از دیگر اولویت‌های این معاونت برشمرد و تأکید کرد: کیفیت آموزش در همه واحد‌های دانشگاه باید در سطحی متناسب با اعتبار دانشگاه تهران حفظ شود.

وی افزود: پذیرش دانشجو، ظرفیت استادان راهنما و کیفیت نظارت آموزشی در پردیس‌های خودگردان نیازمند بازنگری و ساماندهی است تا استاندارد‌های آموزشی دانشگاه تهران در تمامی واحد‌ها رعایت شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امروز آخرین مهلت بهره مندی از بخشودگی جرائم مالیاتی
والیبال لیگ ملت‌ها؛ نتایج روز چهارم هفته سوم، برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
صدور بیش از یازده هزار کارت سوخت درکرمان
هشدار دامپزشکی اردبیل درباره شیوع مجدد تب برفکی
هم‌افزایی رسانه ملی و عتبات عالیات هرمزگان برای پوشش مراسم اربعین حسینی
سامانه روایت‌ها، فرصتی برای ثبت پیشتازی خراسان جنوبی در عرصه تولید محتوا
شیر‌های کارخانه‌ای بدون استفاده از مواد نگهدارنده تولید می‌شوند
افزایش دمای هوا و ماندگاری هوای گرم در چهارمحال و بختیاری
اجرای عملیات آبخیزداری در ۱۰ درصد از اراضی بالادست تالاب‌ها
حمله موشکی دشمن آمریکایی به یک نقطه در شادگان
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در مهدیشهر
حفظ اتحاد ملی و تکریم مردم مهمترین رویکرد بسیج ادارات در مراغه
آغاز پیوستگی مزارع الگویی بشرویه به شبکه ملی کشاورزی هوشمند
اعزام تیم‌های ارزیاب به مناطق زلزله‌زده سالند دزفول
مالزی گسترش شهرک‌سازی در اراضی اشغالی را به شدت محکوم کرد
دعوت ۱۱ بازیکن به اردوی تیم ملی بسکتبال سه نفره
تشخیص باکتری‌ها با لمس رباتیک
دشان: نیمه نخست فاجعه‌باری مقابل انگلیس داشتیم
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۸ تیر
اعزام بوکسور‌های ایران به اردوی مشترک ازبکستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نتایج آزمون سمپاد بزودی
ادامه روند صعودی قیمت طلا و سکه در بازار رشت، ۲۷ تیر ۱۴۰۵
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران
راهنمای تصحیح آزمون‌های تیر و مرداد ماه ۱۴۰۵
حمله دشمن آمریکایی به مناطقی از هرمزگان
غریب‌آبادی: آمریکا راهکار دیگری را غیر از جنگ انتخاب کند
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان
فرماندهی ندسا:در ساعات گذشته ۴ کشتی متخلف متوقف شدند
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن
مازندران قهرمان کشتی پیشکسوتان کشور
رهبر انقلاب: امضای رئیس‌جمهور آمریکا بی‌ارزش و نامعتبر است
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
افشاگری معاون رئیس جمهور آمریکا درباره اپستین  (۱ نظر)
حمایت قاطع ارتش از سپاه دربرابر اقدام خباثت‌آمیز انگلیس  (۱ نظر)
زیرساخت بزنید همه زیرساخت‌های باقی مانده منطقه را می‌زنیم  (۱ نظر)
حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری  (۱ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)
محل تجمع سربازان ارتش تروریستی آمریکا زیر حملات سپاه  (۱ نظر)
آتش‌سوزی ده‌ها هزار هکتار از جنگل‌های فرانسه  (۱ نظر)