داوودی
در بعضی موارد قانون خشونتزاست
نایب رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران گفت : در بعضی موارد قانون خشونتزاست که قانونگذار برای تغییر آن قدم برداشته است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، هما داوودی گرمارودی در همایش "رفع خشونت علیه زنان" افزود: در موضوع خشونت موارد بسیاری داریم که نیاز به تغییر بعضی از قوانین دارد و ما را بر آن داشت که این همایش را برگزار کنیم و امیدواریم بتوانیم در فرآیند قوانین تاثیر بگذاریم.
وی هدف دیگر از برگزاری این همایش را گفتمان رفع خشونت و توسعه ادبیات در این خصوص دانست و گفت: امروزه مفهموم خشونت تغییر کرده است در گذشته خشونت محدود به خشونت فیزیکی بود، در حالی که اکنون مفهوم خشونت وسیع شده است که شاید خود زنان هم نسبت به آن آگاه نباشند.
داوودی ادامه داد: در واقع از مفهوم خشونت سنتی فاصله گرفتیم و باید انواع خشونت مانند خشونت های رفتاری، ساختاری، اقتصادی و فرهنگی را بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه از سه منظر می توان خشونت را بررسی کرد گفت : گاهی خشونت ناشی از جرایم است که زنان و کودکان بیشترین آسیب را در آن می بینند.
داوودی افزود: بزه دیدگی بعدی حاصل از جنگهاست، اما آنچه مورد توجه ماست بزه دیدگی ساختاری است .
وی ادامه داد: گاهی خشونت را در لایه های پنهان اجتماعی، عرفی و قانونی و یا حتی در آداب و رسوم غلطی که در بعضی از جوامع وجود دارد می بینیم.
نایب رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران گفت : قانون سریعتر از فرهنگ می تواند سبب آغاز تغییرات باشد.
وی با بیان اینکه در بعضی موارد قانون خشونت زاست افزود: در این موارد قانونگذار برای تغییر آنها قدم برداشته است که برای نمونه بحث حضانت اطفال در گذشته در مورد دختران 7 سال و پسران 2 سال بود که بدون در نظر گرفتن مصلحت طفل به پدر داده می شد .
داوودی ادامه داد: اما طبق ماده 169 قانون حمایت خانواده اصل را بر مصلحت طفل و تشخیص دادگاه معطوف کردهاند و سلامت و مصلحت اطفال مورد توجه قرار گرفت.
وی گفت : رفع خشونت علیه زنان هزینه های در مسیر توسعه ملی دارد که نیمی از کشور و حتی دستگاه قضایی را در این هزینه درگیر کرده است .
داوودی افزود : باید برای ارتقای وضعیت زنان در جامعه تلاش کرد.
نایب رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران گفت : ما باید قواعد عرفی و اجتماعی که ریشه دار شده است تبیین کنیم.
وی افزود: قانون می تواند بسیار تاثیرگذار باشد، قانون اخلاق ساز است و می تواند اخلاق اجتماعی را تغییر دهد.