به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه باغداران در این مدت از انجام عملیات محلول پاشی و سم پاشی در روزهای بارانی خود

داری کنندوگلخانه داران رطوبت و دمای گلخانهها را کنترل کنند وبا توجه به افزایش نسبی دمای هوا دریچه ها را ببندند.
همچنین به باغداران توصیه شده با شپشک واوی سیب (نسل اول)، با لکه آجری بادام، کنه گالی گردو بعد از باز شدن جوانههای برگی، بیماری سرخشکیدگی و انواع شانکر بعد از تشکیل میوه و کرم سیب به جز در روزهای بارانی مبارزه کنند.
گردوکاران استان نسبت به هرس شاخههای خشک و آلوده و تقویت درختان به روش چال کود اقدام کنند.
مدیریت رطوبت بستر مزارعی که دچار ورس و خوابیدگی شده اند در دستور کار قرار گیرد ومزارع جهت پایش علائم آلودگی بیماری های سفیدک، زنگ زرد و قهوهای گندم و آفات بازدید شود.
همچنین بر توقف مصرف کود ازته سرک در مزارعی که بیماری لکه نواری باکتریایی دیده شده، تاکید شده است.
کنترل و رد یابی مزارع گندم درخصوص بیماری زنگ زرد گندم و لکه نواری باکتریایی، مبارزه با سوسکهای گرده خوار وشتهها در مزارع کلزا وباغات به جز در روزهای بارانی، کنترل شته مومی کلزا، بررسی مزارع گندم و جو جهت ردیابی ومبارزه بموقع با پوره سن گندم، کنترل مزارع نخود جهت بیماری برق زدگی از دیگر توصیههای هواشناسی کشاورزی به مزرع داران است.
کارشناسان شهرستانهای پاوه، جوانرود، ثلاث و دالاهولازم است نسبت به پایش مناطقی که سابقه ظهور پوره ملخ بومی دارند مبادرت ورزیده و کشاورزان وباغداران را به مبارزه بااین آفت آگاه کنند.
مبارزه با سوسکهای گرده خوار وشتهها در مزارع کلزا وباغات نقاط سرد استان کرمانشاه در صورت مشاهده مطابق نظر کارشناسان محل بویژه در خصوص سموم مناسب توصیه میشود.