• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۸۵۱۳
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۰
اقتصادی » اقتصاد کلان
در مراسم رونمایی از پنجره واحد شروع کسب و کار؛

تاکید بر لزوم ارتقای شاخص کسب‌وکار در ایران

وزیر امور اقتصادی و دارایی بر لزوم همدلی و وحدت همه دستگاه‌ها برای ارتقای شاخص فضای کسب و کار تاکید کرد

تاکید دژپسند بر لزوم ارتقای شاخص کسب و کار در ایرانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از پنجره واحد شروع کسب و کار بر لزوم همدلی و وحدت همه دستگاه‌ها برای ارتقای شاخص فضای کسب و کار تاکید کرد و گفت: هم اکنون شاخص ایران در این رده بندی به هیچ وجه شایسته توان اقتصادی ایران و مردم کشورمان نیست.

وی پنجره واحد شروع کسب و کار را عامل موثری در به بهبود فضای کسب و کار دانست و افزود: ایجاد این پنجره واحد بین چند دستگاه نشان دهنده تعامل بین دستگاهی است که می‌تواند به نماد همکاری بین بخشی برای ارتقای فعالیت‌های اقتصادی در کشور و نشان دهنده عزم همه دستگاه‌ها برای رشد اقتصاد ایران باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشور، گفت: باید ببینیم تا چه اندازه از این ظرفیت‌ها در افزایش درآمد سرانه، سهولت زندگی، بهبود جایگاه کشور در بازار‌های بین المللی و ... استفاده کرده‌ایم.

وی اقتصاد متکی بر بودجه نفتی را نقطه ضعف، اما اقتصاد نفتی را نقطه قوت هر کشور نفت خیزی دانست و افزود: اقتصاد نفتی به معنای استفاده از مزیت‌های نسبی هر کشوری است و چیز بدی نیست، اما آنچه کشور‌ها را به ضعف می‌کشاند اقتصاد متکی به بودجه نفتی است، چون هر تغییر و تکانه‌ای در بازار نفت، اقتصاد آن کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: باید دلیل نقایص را هم در عرصه مدیریت و هم در عرصه تخصیص بهینه نیروی انسانی و روابط اداری متقابل صحیح و تعاملی و عواملی از این دست بررسی کنیم.

دژپسند با بیان اینکه بدون تعارف باید بگویم که رتبه ما در فضای کسب و کار مطلوب نیست، افزود: رتبه ۱۲۸ در این شاخص یعنی اینکه اگر در کشور با شکاف بازار سرمایه مواجه هستیم و می‌خواهیم سرمایه گذار خارجی را جذب کنیم در حقیقت باید بدانیم که ایران اولویت صد و بیست و هشتم سرمایه گذار خارجی است و از سوی دیگر، فعال اقتصادی ایرانی و سرمایه گذار ایرانی باید موانع بیشتری را برای رقابت با خارجی‌ها و تولید پشت سر بگذارد.

وی تاکید کرد: در واقع فضای کنونی کسب و کار از چابک سازی سرمایه گذار داخلی برای نفوذ در بازار بین المللی و جذب سرمایه گذار خارجی جلوگیری می‌کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه فعال اقتصادی نباید گرفتار مسیر پر پیچ و خم سازمان‌های مختلف شود، گفت: به عنوان نمونه، یک وزارتخانه دارای ۴۴۰ مجوز است که مقامات عالی با حذف ۳۰۰ مجوز موافقت کردند، اما در عمل اتفاقی نیفتاد.

وی افزود: اگر ما به جای باز کردن مسیر و اصلاح نقاط ضعف، در حال طی کردن مسیر دیگری هستیم باید بدانیم که این مساله تحقق اهداف را به تعویق می‌اندازد.

دژپسند تاکید کرد: دستگاه‌های متولی باید برای ایجاد سهولت در فضای کسب و کار و هموارسازی مسیر سرمایه گذاری اتحاد داشته باشند.

وی با اشاره به لزوم بهره مندی از فناوری‌های نو، گفت: اگر خود را در روش‌های سنتی غل و زنجیر کنیم، حرکتمان به سمت هدف مورچه وار خواهد بود و باید فناوری‌های نو و سرعت بخش فعالیت‌ها را به کار گیریم.

دژپسند افزود: در دهه هفتاد در دولت وقت نحوه استفاده از فناوری‌های نو را پیش بینی کرده بودیم، اما از آن زمان تاکنون قانون تجارت ما اصلاح نشده است که باید این اتفاق بیافتد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه باید برای نوسازی فناوری‌ها گام‌های مهمی برداریم، گفت: زمان برای صبر کردن و گرفتار حاشیه شدن نداریم. چگونه درآمد سرانه کشور و نرخ بیکاری کنونی را تحمل می‌کنیم؟ باید ریشه یابی کرده و با عزم جزم برای حل مشکلات اقدام کنیم.

وی افزود: نباید گرفتار مباحثی شویم که در نتیجه آنها، از ۴۰ میلیاد دلار صادرات غیر نفتی، فقط ۸ تا ۹ میلیارد دلار ارز آن به کشور بازگردد.

دژپسند در ادامه با بیان اینکه زیرساخت‌ها را باید به گونه‌ای سامان دهیم که سرعت جهش را افزایش دهیم، گفت: استفاده از فناوری‌های نو و اتحاد دو گام مهم و کلیدی است و باید با دانش بنیان کردن همه حوزه‌ها، نوآوری را به روند تبدیل کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در این صورت اقتصاد از اتکا به بودجه نفتی خارج می‌شود و بخش خصوصی گسترش می‌یابد و به اقتصاد هوشمند نیز کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: اقتصاد هوشمند و شفاف، فساد را نمایان می‌کند و اقتصاد زلال زمانی به دست می‌آید که اقتصاد هوشمند به معنای واقعی به وجود آید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانویی در خط مقدم علم ژنتیک
دستگیری عاملان آتش سوزی کامیون خدماتی شهرداری در لنگرود
اوسمار: پرسپولیس کار سختی دارد
شتابگر روی آنتن شبکه قزوین
آشنایی دختران یزدی با رویداد‌های انقلاب 
بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای برق‌ رسانی در خراسان رضوی
اجتماع بزرگ منتظران ظهور در زاهدان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
حمایت استادان دانشگاه های استان از رهبر معظم انقلاب اسلامی
برگزاری جشن نیمه شعبان در حسینیه علیای شهر کدکن
پایان کار تیم ملی اسنوکر با دو مدال برنز در قهرمانی آسیا
روایتی از زندگی شهید مدافع امنیت قاسم کردلو یگانه
بهره برداری از چهار طرح بزرگ صنعتی و محیط زیستی در خوزستان با مشارکت وزارت دفاع
افتتاح واحد تولید روغن موتور در شهرک شکوهیه قم
بارش برف در شهرستان کوهرنگ
کارخانه سیمان سفید ازنا آماده افتتاح
پیام تسلیت استاندار یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
نیمه شعبان یاد آور ایثار سربازان گمنام امام زمان (عج)
رضایت دشمنان ایران، فقط با نابودی ملت ایران ممکن است
کاهش دما و پدیده مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)