• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۵۱۵۱۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵
سیستان و بلوچستان » اجتماعی

قَندک، این ور بازار !

این روزها در بازارهای شمال سیستان و بلوچستان، آوای فروش محصولات جالیزی از هر گوشه و کناری شنیده می شود.

قَندک، این ور بازار !
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ،  با ورود آب به دشت سیستان در اسفندماه سال گذشته، کشاورزانی که خشکسالی ها و قطع ورود آب به منطقه، دستشان را کاملا خالی گذاشته بود، اقدام به کشت جالیز کردند و اکنون محصولات خود را به بازار عرضه می کنند.
محصولات جالیزی شمال سیستان و بلوچستان کاملا ارگانیک و دارای طعم و مزه ای خاص است.
جالیز این منطقه شامل هندوانه و خربزه های محلی است که از یکی از خربزه ها به علت شیرینی فوق العاده زیاد آن به عنوان قَندک و از دیگری به دلیل رنگ روشن پوستش به عنوان سفیدک، نام برده می شود.
به گفته جهانی کارشناس کشاورزی : محصولات جالیزی شمال استان که یک محصول نوبرانه است بصورت کشت زیر پلاستیک انجام و در این روش، آب کمتری مصرف می شود.
وی می گوید: این محصولات به علت تناسب با فصل گرما و همچنین پربازده بودن نسبت به دیگر محصولات از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است.
 
بهرام، یکی دیگر از کارشناسان کشاورزی نیز در این خصوص گفت: یکی از انواع هندوانه های محلی چیتک نام دارد که  به دلیل شیرینی و همچنین طبیعی بودن، مشتریان فراوانی دارد.
وی افزود: بذر هندوانه محلی سیستان نسبت به دیگر بذرهای اصلاح شده مناسب تراست و به دلیل دانه های درشت آن عملکرد بالایی دارد.

بیش از پنج هزار هکتار از اراضی هیرمند زیرکشت خربزه و هندوانه
رستمی مدیر جهاد کشاورزی هیرمند می گوید: ارقام قندک و سفیدک خربزه و ارقام محلی هندوانه بیشترین سطح زیر کشت این محصولات را تشکیل می‌دهد.
به گفته رستمی : پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت خربزه و هندوانه است که حدود ۶۰ درصد آن را کشت خربزه و ۴۰ درصد را هندوانه به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه این محصولات جالیزی در سیستان و بلوچستان از اوایل بهمن تا پایان اردیبهشت‌ماه کشت می شود پیش بینی کرد: حدود 90 هزار تن محصول از این سطح زیر کشت برداشت و روانه بازار مصرف شود.
این مسئول، افزایش درآمد کشاورزان، پایداری تولید و اشتغال و افزایش کیفیت محصول را نتیجه پیش‌رس کردن محصولات جالیزی و عرضه زودهنگام آن‌ها به بازارهای هدف دانست.
خربزه یکی از مهمترین محصولات جالیزی بوده و سرشار از ویتامین های قابل جذب و املاح مورد نیاز بدن است. میوه شیرین و آبدار آن در اواخر بهار و در طول تابستان فراوانترین و پر مصرفترین میوه منطقه است که به صورت تازه خوری ، آب میوه و فالوده مصرف می شود. 
خربزه هاي توليدي منطقه سیستان به علت گرما و خشكي هوا معطر شده و طعم شيرين و مطبوع به خود مي گيرد و باعث افزايش كيفيت محصول مي شود.
علاوه بر ارقام اصلاح شده طالبی و گرمک از توده‌های محلی خربزه که مهمترین آن سفیدک، ملاموسایی، قندک و پاکستانی در منطقه سیستان در سطح وسیعی کشت می‌شود.
کشت محصولات جالیزی به عنوان مهمترین بخش زراعت بهاره شهرستان هیرمند محسوب می‌شود و برداشت این محصول خارج از فصل موجب اشتغال و درآمدزایی در این منطقه شده است.
محصولات جالیزی شمال سیستان و بلوچستان به شهرستان های استان و استان های دیگر عرضه می شود. 
فقط کافی است ،به خاک حاصلخیز منطقه سیستان ، آب برسد ، تا استعدادهای خودش را در تولید انواع محصولات کشاورزی کاملا طبیعی ، به رخ بکشد .
بر اساس معاهده سال هزار و سيصد و پنجاه و يک، سهم حقابه ايران از رودخانه هيرمند سالیانه حدود ۸۲۰ ميليون مترمکعب(معادل در هر ثانیه ۲۶ مترمکعب آب ) است که افغانستان بايد آن را به ايران بدهد اما علی‌رغم انعقاد قرارداد حقآبه رودهیرمند،متاسفانه این حقآبه  به داخل کشور ما نمی‌آید.
 



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
با عرض سلام و احترام مقداری بذر قندک برای کشت لازم دارم از کجا می توانم تهیه کنم ممنون
اززابل یا زاهدان بگو برات میارن
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری ششمین همایش اقوام و ادیان در مکتبِ سردار سلیمانی در ارومیه
وجود ۷ بیمار پروانه‌ای در نهاوند
دیدار رئیس سازمان صداوسیما با تولیت آستان حضرت معصومه (س)
افتتاح ۳۰۵ پروژه زیرساختی ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان
برگزاری جلسه روضه خانگی شهدا در مسجد چاوشان ارومیه
باید در برابر جنگ ترکیبی دشمن هوشیار بود
تلاش برای به سرانجام رساندن طرح های ورزشی بالای ۷۰ درصد در کشور
اردبیل در برگزاری رزمایش زلزله رتبه نخست کشور را کسب کرد
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
سید مجتبی علمدار شهیدی که روز تولدش آسمانی شد
ترافیک سنگین در محور‌های شمالی و آزادراه قزوین - کرج
دستبند پلیس لارستان بر دستان مامورنما‌ها
برگزاری نشست علمی منطقه‌ای نجات دریاچه ارومیه
توانایی های ایران فراتر از حد تصور دشمنان است
افزایش توان تولید در صنعت بسته بندی کشور
همایش سراسری نماز در تیپ ۱۵ نیرومخصوص امام حسن مجتبی (ع) بهبهان+فیلم
کلاهبرداری اینترنتی با رسیدساز جعلی
روایت دختری که شهید شد
رونمایی ۸ کتاب گویای دفاع مقدس استان همدان
پاسخ صریح مردم به دروغ‌پردازی رسانه های بیگانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)