• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۱۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۶
سیاسی » مجلس
دستورکار امروز مجلس

بررسی مسائل اقتصادی در جلسه علنی مجلس

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، مسائل اقتصادی کشور با حضور رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه بررسی شد.

بررسی مسائل اقتصادی در جلسه علنی مجلسبه گزارش خبرگزاری صداو سیما به نقل از خانه ملت، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس و با حضور ۲۱۹ از نمایندگان در حال برگزاریست.
آقای احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس دستور کار صحن علنی امروز را به این شرح قرائت کرد:

گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس مرکز آمار ایران در مورد شاخص های کلان اقتصادی.
 
هیچ اصلاحی در ساختار بودجه صورت نگرفته است

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: به رغم تاکید رهبری در سال ۹۷، هیچ اصلاحی در ساختار بودجه صورت نگرفته است و روش بودجه نویسی هیچ تفاوتی با ۳ یا ۴ سال گذشته ندارد.
محمدرضا پورابراهیمی داورانی در نشست علنی امروز با اشاره به گزارش عملکردی روسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: سوال امروز من از آقای نوبخت این است که آیا این بودجه‌ای که امروز در کشور در حال اجرا است، تغییری با بودجه‌های قبلی دارد؟

وی افزود: اصلاح نظام مالیاتی برای رفع تبعیض و فاصله طبقاتی یکی از مطالبات اصلی در روند بودجه نویسی است که باید بیش از پیش به آن توجه شود. همچنین ساماندهی دارایی‌های دولت نیز همچنان موضوعی است که مغفول مانده و در اجرا سر و شکلی به خود نگرفته است.
پور ابراهیمی تصریح کرد: براساس گزارش‌ها دارایی‌های دولت، بیش از ۷ هزار هزار میلیارد تومان است که رقم کمی از آن می‌تواند بخش بزرگی از کسری‌های بودجه‌ای را جبران کند.

وی با اشاره به لزوم تعیین تکلیف شرکت‌های زیان ده دولتی، گفت: ۶۰ درصد بانک‌ها و شرکت‌های دولتی که ۳ برابر بودجه عمومی کشور را در اختیار قرار دارند زیان ده هستند، اما مشخص نیست چرا هیچ تدبیری برای این موضوعات از سوی دولت اتخاذ نمی‌شود. همچنین در زمینه ارز کالا‌های اساسی نیز آنچه که در جامعه منعکس می‌شود متفاوت از برنامه‌های پیش بینی شده است.
پورابراهیمی در پایان خاطرنشان کرد: مشخص نیست به چه دلیل ارز ارزان به کالا‌ها تعلق می‌گیرد، اما مردم کالا‌های گران تهیه می‌کنند و کالا مخصوصا سبد کالایی اقشار ضعیف و آسیب پذیر با افزایش قیمت مواجه است و این چرخه معیوبی است که ما ارز ارزان در اختیار تامین کنندگان کالای اساسی قرار می‌دهیم، اما کالای گران در اختیار مردم قرار می‌گیرد.
 
ضرورت اصلاح قانون بودجه‌ریزی و برنامه‌نویسی در مجلس یازدهم

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: یکی از اولویت‌های مهم کشور در بحث زیرساختی اصلاح قوانین بودجه نویسی و برنامه‌ای کشور است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
آقای حسینعلی حاجی‌دلیگانی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در این دور باید عملکرد شفاف باشد، گفت: عملکرد کمیسیون بودجه در این دوره باید ارتقا یابد.

وی ادامه داد: یکسری از قوانین اساسی و زیرساختی کشور مانند قانون بودجه‌ریزی و برنامه‌نویسی باید برای رفع بسیاری از مشکلات کشور اصلاح شود، قانون تدوین برنامه مربوط به سال حدود ۱۳۱۳ است. اکنون بسیاری از شرایط کشور در بحث اقتصادی کاملا متفاوت شده بنابراین باید اصلاح شوند.
عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: قوانین مربوط به برنامه ۵ ساله ششم توسعه می‌تواند نسبت به شرایط کنونی کشور بازبینی و اصلاح شود، اما مشکل برنامه ششم در حقیقت عدم اجرای بسیاری از مواد آن است حتی دولت با وجود گذشت حدود ۴ سال از تصویب این برنامه هنوز آیین‌نامه‌های برخی از مواد آن را ننوشته است.
 
یک ریال هم به حقوق رزمندگان معسر اضافه نشده است

نماینده کرمانشاه در مجلس گفت: بسیاری از مشکلات که برای کشور ما ایجاد می‌شود از بی اعتمادی به محرومان است.
عبدالرضا مصری در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گفت: جناب آقای دکتر نوبخت؛ تمام تنگنا‌ها و مشکلات و مسائلی که کشور در رابطه با نقدینگی دارد؛ همه را قبول داریم.
وی ادامه داد: تامین منابع را قبول داریم، محدودیت‌ها را قبول داریم، اما آخرین بار هم ۴ هفته پیش خدمت آقای نوبخت رسیدم، جمله‌ای از حضرت امام عرض کردم. امام فرمودند: کسانی که در طول تاریخ محرومیت کشیدند، نباید در جمهوری اسلامی محرومیت بکشند.
مصری تاکید کرد: سال گذشته ما به تبصره ۱۴ در قانون بودجه، ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اضافه کردیم که ۲۰ درصد به حقوق مددجویان کمیته امداد حضرت امام (ره) و سازمان بهزیستی برای سال ۹۸ اضافه شود. از فروردین ۹۸ بنده خدمت شما، همکاران شما، وزرای محترم، وزیر تعاون هر چه جلسه گذاشتیم یک ریال به حقوق محرومین اضافه نشده است.
وی تاکید کرد: در صورتی که ۱۴۰۰ میلیارد تومان در بودجه پول برای آن لحاظ شده بود. امسال در سال ۹۹ همان عدد سال ۹۷ از محل تبصره ۱۴ حقوق به محرومان داده می‌شود. همیشه می‌گویم اگر نیست برای هیچکس نباشد، بار‌ها می‌گویم اگر نیست، حقوق بنده را به عنوان نماینده پرداخت نکنید و به حقوق من اضافه نکنید، اما یک ریال به حقوق محرومان اضافه نشد.
این نماینده مردم تصریح کرد: رزمندگان معسر، کسانی که جانشان را در جبهه‌ها دادند، هدیه کردند به انقلاب، ۷۵۰ هزار تومان دریافت می‌کنند. امسال هم یک ریال به حقوق رزمندگان معسر اضافه نشد، رزمنده معسر کسی است که ۶ ماه تا ۵ سال در جبهه‌ها خدمت کرده است و الان در عسر و حرج است، یعنی خود سپاه تحقیق کرده و می‌گوید که این هیچ شغل و درآمدی ندارد و پیر و از کار افتاده شده است و با ۷۵۰ هزار تومان در ماه باید زندگی کند و دفترچه بیمه ندارد.
وی تاکید کرد: اعتقاد من این است که بسیاری از مشکلات که برای کشور ما ایجاد می‌شود از بی اعتمادی به محرومان است. حق محرومان را نمی‌دهیم و مرتب گرفتارمشکلات می‌شویم. امیدوارم آقای نوبخت حداقل در این جلسه علت عدم افزایش حقوق محرومان و رزمندگان معسر را به صحن علنی مجلس گزارش دهند.
 
بیانیه نمایندگان مجلس در محکومیت اقدامات نژادپرستانه پلیس آمریکا 

عضو هیئت رئیسه مجلس یازدهم بیانیه ۲۴۰ نفر از نمایندگان را در خصوص اقدامات نژادپرستانه پلیس آمریکا با سیاهپوستان این کشور و قتل جرج فلوید، قرائت کرد.
آقای علی کریمی فیروزجایی عضو هیئت رئیسه مجلس یازدهم در نشست علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی بیانیه ۲۴۰ نفر از نمایندگان در خصوص اقدامات نژادپرستانه پلیس آمریکا با سیاهپوستان این کشور را قرائت کرد.
متن بیانیه به این شرح است:

برخورد نژادی پلیس آمریکا علیه سیاهپوستان بی دفاع پرده از ماهیت رژیم ایالات متحده برداشت. جرج فلوید تنها یکی از صد‌ها سیاهپوست آمریکایی است که سالانه توسط پلیس این کشور به صورت سبوعانه‌ای کشته شد. سیاهپوستان دهه‌ها است که زیر فشار تروریسم نژادی آمریکا توان نفس کشیدن ندارند، اما این بار پلیسی در میانیاپولیس تنها در ۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه زانوی خود را بر گلوی جرج فلوید فشرد و او را خفه کرد. تصویر این رفتار وحشیانه صدای خفه شده سیاهپوستان و دیگر هموطنان بشردوست آن‌ها را و بلکه صدای همه مردم تحت ستم آمریکا را به گوش همگان رساند که ما نمی‌توانیم نفس بکشیم.

امروز کابوس آمریکایی بیش از هر زمان دیگری خودنمایی می‌کند و فریاد مظلومیت سیاهپوستان شنیده می‌شود که همچون مالکوم ایکس می‌خواهند فریاد بزنند که ما قربانی آمریکائیزم هستیم، قربانی نظام ریاکارانه‌ای که امروزه در همه جهان وانمود می‌کند که گویا صلاحیت آن را دارد که به همه مردم دنیا بگوید، چگونه کشور خود را اداره کنند حال آن که قادر نیست حتی لجنزار کشور خود را سر و سامان دهد.
تحولات روز‌های اخیر واقعیت حقوق بشر آمریکایی را نمایان ساخته است، اظهارات رئیس جمهور تروریست آمریکا در تهدید به کشتار معترضان آمریکایی نشان می‌دهد مردم دیگر کشور‌ها تنها قربانی تروریسم دولتی آمریکا نیستند بلکه مردم آمریکا از نژاد‌های مختلف اولین قربانیان دولت تروریست این کشور هستند. امید است به زودی شاهد به ثمر نشستن جنبشی مردم در آمریکا و در راستای آشکارسازی ماهیت ضد بشری رژیم ایالت متحده باشیم.

مجلس شورای اسلامی ایران هم‌صدا با آزادی‌خواهان جهان قتل وحشیانه جرج فلوید به عنوان جدیدترین نماد تروریسم نژادی پلیس آمریکا علیه سیاهپوستان را محکوم نموده و برای موفقیت جنبش مردمی علیه این جنایات آرزوی موفقیت دارد.
 
اعلام وصول طرح ساماندهی سهام عدالت و شفافیت آرای نمایندگان

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی دو طرح عادی را اعلام وصول کرد.
سید محسن دهنوی در نشست علنی امروز موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد:
- طرح ساماندهی سهام عدالت
- طرح شفافیت آرای نمایندگان.
 
پایان جلسه علنی مجلس

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش پایان یافت.
آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: جلسه بعدی مجلس ساعت ۸ صبح روز یکشنبه ۱۸ خردادماه تشکیل خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
رسیدگی به تخلفات ۹ شرکت حمل‌ونقل در بخش کالای استان زنجان
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
بارش باران در مناطق مختلف هرمزگان
توانمندی در تولید سامانه‌های جراحی هوشمند
چطور بفهمیم کدام لینک آلوده است و کدام لینک را می‌شود باز کرد؟
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
فعالیت ۵۹ هزار بافنده در ۲۴۰ کارگاه های فرش بافی زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک گیلانی ، دانش‌آموز برگزیده کشوری
تجهیز پنج هزار چاه آب کشاورزی به پنل‌های خورشیدی
برگزاری انتخابات شورای سازمان های مردم نهاد لرستان
پویش یلدای مهربانی در گیلان
برگزاری جلسه بررسی و رفع مسائل و مشکلات حوزه آموزشی آذربایجان‌غربی
سفر معاون وزیر صمت به آذربایجان‌غربی
کشف محموله کالای قاچاق ۲۰ میلیارد ریالی در تبریز
برپایی نمایشگاه گروهی هنر‌های تجسمی در موزه شهر ارومیه 
انتقاد مطهری از اخراج ناباورانه گل‌محمدی
بارش پراکنده باران و برف در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
مهار آتش در شهرک صنعتی دولت آباد/جان باختن ۹کارگر براثر گازگرفتگی
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
مجموعه کتابهای «نوجوان ایرانی » رونمایی شد
کشف انبار بزرگ احتکار برنج
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)