پخش زنده
امروز: -
تازهترین یافتههای باستان شناسی در چین نشان میدهد که یک زیرزمین مخفی در آرامگاه "چه این شی هوانگ" نخستین امپراطور وجود داشته که تاکنون از انظار مخفی مانده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ پس از گذشت ۵۰ سال از کشف ارتش سفالی در سال ۱۹۷۴ م. در استان شاآنشی چین که به یکی از شگفتانگیزترین یافتههای باستانشناسی قرن بیستم منجر شد (مقبرهای که بیش از ۸۰۰۰ ارتش از آن محافظت میکردند)، هنوز بخشهایی از آن شامل یک زیرزمین مخفی کاوش نشده باقی مانده است.
اعتقاد بر این است که امپراتور "چه این شی هوانگ (۲۵۹ قبل از میلاد - ۲۱۰ قبل از میلاد) " در مقبرهای هرمی شکل در شمال شرقی ارتش سفالی خود دفن شده است.
محققان میگویند مقبره نخستین امپراطور دودمان چین شامل یک قصر زیرزمینی و شبکه وسیعی از غارهاست که همه آنها توسط بیش از ۷۰۰۰۰۰ کارگر در سه دهه ساخته شده است.
به گواهی نوشتههای باستانی، سقف این زیرزمین شبیه آسمان شب بوده و با مرواریدهایی تزئین شده بود که مانند ستارهها میدرخشیدند. همچنین تصور میشود مقبره "چه این شی هوانگ" با رودخانه (خندق)هایی از جیوه مایع احاطه شده بود که بر اساس اعتقادات چینیهای باستان میتوانست جاودانگی به ارمغان بیاورد. این خندق جیوه همچنین دلیل دیگری را نشان میدهد که چرا باستان شناسان هنوز تمایلی به کاوش مقبره ندارند. زیرا طبق نمونههای به دست آمده از خاک اطراف مقبره میزان آلودگی جیوه محیط بسیار بالاست.
در سال ۱۹۷۴ میلادی، کشاورزان چینی در استان شاآنشی، بهصورت کاملاً اتفاقی، مقبرهٔ "چین شی هوانگ" و پاسداران معبد سلطنتی را کشف کردند. بر اساس برآوردها، مجسمههای لشکر سفالین شامل بیش از ۷۰۰۰ سرباز، ۱۳۰ کالسکهٔ نظامی و ۵۲۰ اسب میشود. در رشتهای از حفاریهای دقیق و پیوسته تاکنون، بیش از ۲۰۰۰ پیکره سفالی از زیر خاک بیرون آورده شدهاند.
مقبره "چه این شی هوانگ" در ۳۰ کیلومتری شرق شهر شیآن به مساحت ۵۶ کیلومتر مربع قرار دارد. مقبرهای که ساخت آن بیش از ۳۷ سال و حتی پس از مرگ پادشاه به طول انجامید. گفته میشود وی پس از رسیدن به قدرت بلافاصله ساخت مقبره را آغاز کرد.