آمریکا پستهای مجازی متقاضیان ویزا را که به غزه سفر کردهاند بررسی میکند
یک سند داخلی وزارت خارجه آمریکا نشان میدهد که پستهای شبکههای اجتماعی میتوانند منجر به بررسی متقاضیان ویزا از نظر تهدیدات امنیتی شوند.

به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، به وزارت خارجه دستور داده تا حسابهای شبکههای اجتماعی متقاضیان خارجی ویزای آمریکا را که در ۱۸ سال گذشته از نوار غزه بازدید کردهاند، بررسی کند. این دستور در قالب یک سند داخلی است که خبرگزاری رویترز آن را مشاهده کرده است.
این دستور همه انواع ویزاهای مهاجرتی و غیرمهاجرتی آمریکا از جمله ویزاهای دانشجویی و توریستی را شامل میشود و افرادی را هدف قرار میدهد که از اول ژانویه ۲۰۰۷ به بعد، «به هر مدت زمانی و با هر نوع سمت رسمی یا دیپلماتیک» در غزه بودهاند.
کارکنان و داوطلبان سازمانهای غیردولتی نیز مشمول این بررسیها خواهند شد.
بر اساس این سند، اگر بررسی رسانههای اجتماعی اطلاعاتی «احتمالاً منفی و مرتبط با مسائل امنیتی» را آشکار کند، درخواست ویزای فرد برای بررسی مشترک بیننهادی ارسال خواهد شد تا مشخص شود که آیا فرد ممکن است تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا باشد یا نه.
این سند به امضای مارکو روبیو رسیده است؛ کسی که پیشتر اعلام کرده بود دفترش از ابتدای سال جاری بیش از ۳۰۰ ویزا را لغو کرده است. این افراد شامل دارندگان ویزای دانشجویی نیز میشوند که جنگ اسرائیل علیه غزه را مورد انتقاد قرار دادهاند، با وجود اینکه قانون اساسی آمریکا آزادی بیان را برای همه افرادی که در خاک آمریکا هستند – صرف نظر از وضعیت ویزای آنها – تضمین میکند.
دولت ترامپ پیشتر اعلام کرده بود که این اقدامات دانشجویان تهدیدی برای سیاست خارجی آمریکا محسوب میشود. رئیسجمهور همچنین دانشگاهها را نیز هدف قرار داده است؛ مکانهایی که از زمان آغاز جنگ در غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، صحنه اعتراضات گسترده بودهاند.
آخرین درگیری ترامپ با دانشگاه هاروارد است. رئیسجمهور بیش از ۲ میلیارد دلار بودجه فدرال این دانشگاه را مسدود کرده، چرا که هاروارد حاضر نشده سیاستهایی را که دولت وی درخواست کرده بود، اعمال کند.
این درخواستها شامل لغو سیاست «اقدام مثبت» در روند پذیرش دانشجو، غربالگری دانشجویانی که ممکن است «با ارزشها و نهادهای آمریکایی دشمنی داشته باشند» و رسیدگی به یهودیستیزی در دانشگاه است.
اوایل همین هفته، وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد ممکن است دانشگاه هاروارد دیگر صلاحیت میزبانی از دانشجویان بینالمللی را نداشته باشد، به دلیل «ایدئولوژی افراطی» و حمایت از «آشوبگران دارای ویزای خارجی و اعضای هیئت علمی که نفرت ضدیهودی پراکنده کردهاند».