• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۹۳۹۶
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۳
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد:

جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست

رائد فریدزاده شب گذشته با حضور در پردیس سینمایی ملت از بخش‌های مختلف خانه جشنواره بازدید و با خبرنگاران گفت‌و‌گو کرد.

رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد:

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رائد فریدزاده در حاشیه بازدید از چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر و در جمع خبرنگاران، گفت: از تک‌تک دوستان رسانه تشکر می‌کنم که کمک می‌کنند این رویداد بزرگ ملی دیده شود و با نگاه‌های خودشان کمک می‌کنند، اگر در مسیر حرکت خطایی وجود دارد، با تذکر آن را اصلاح کنیم.

وی با تأکید بر لزوم نهادینه شدن جشنواره‌ها افزود: تأکید من این است که جشنواره‌ها، به‌ویژه جشنواره فیلم فجر، از یک اتفاق صرفاً مقطعی و گذرا خارج شوند و به یک فرایند مستمر تبدیل شوند. در این فرایند می‌توان از نظرات متعددی استفاده کرد، مشاوران حضور دارند و کمک می‌کنند تا تصمیم‌ها سلیقه‌ای نباشد.

فریدزاده درباره کارکرد جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فضایی برای دیده شدن، نقد سازنده و حرفه‌ای است. با وجود همه دلخوری‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد، وقتی این تعداد صاحبان اثر، این تعداد اصحاب رسانه و این همه مردم در یک فضا جمع می‌شوند و فرصت گفت‌و‌گو پیدا می‌کنند، این اتفاقی مبارک در زیست فرهنگی و هنری ماست. هنر ذاتاً حیات‌بخش و امیدآفرین است.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی درباره تحریم جشنواره با اشاره به ضرورت تحمل دیدگاه‌های متفاوت، تصریح کرد: امیدوارم به بلوغی برسیم که هر کسی را که نظر متفاوتی دارد، حذف نکنیم. باید بپذیریم همه در یک فضای تعاملی زندگی می‌کنیم و لازم است ظرفیت شنیدن و گفت‌و‌گو را بالا ببریم. در فرایند بلوغ سینمایی کشور، باید پیشاپیش بپذیریم که نظرات متفاوت وجود دارد.

وی درباره تعداد فیلم‌های حاضر در جشنواره گفت: در ابتدا اعلام شده بود ۲۲ فیلم در جشنواره حضور داشته باشند که کمی افزایش پیدا کرد. بخشی از این موضوع تکراری است، اما باز هم تأکید می‌کنم یکی از وظایف ذاتی جشنواره، کشف استعداد‌های جوان است. امروز تعداد زیادی از فیلم‌سازان مستعد، فیلم اول خود را می‌سازند؛ نه فقط کارگردان، بلکه فیلم‌بردار، تدوین‌گر، طراح صحنه و دیگر عوامل نیز اولین تجربه سینمایی خود را پشت سر می‌گذارند.

او ادامه داد: بخشی از وظیفه جشنواره ایجاد فضا برای دیده شدن این افراد است. البته باید به سمت حرفه‌ای شدن حرکت کنیم و اعداد و شاخص‌هایی که برای انتخاب اعلام شده، رعایت شود تا خدای نکرده استعدادی از این حلقه خارج نشود؛ چرا که در غیر این صورت، سال‌های بعد مخاطبان کمتری خواهیم داشت و دوباره فیلم‌های صرفاً تجاری سینما را تصرف خواهند کرد.

فریدزاده درباره روند صدور مجوز و تنوع آثار سینمایی گفت: همانطور که سال قبل هم گفتم هر فیلمی که در جشنواره اکران شود برای اکران عمومی هم مجوز دارد و امسال هم همینطور خواهد بود. اگر به آمار فروش و تعداد مخاطبان نگاه کنید، تنوع ژانر، گونه و موضوع را به‌وضوح می‌بینید. برخلاف سال‌های قبل که ۵ یا ۶ فیلم اول عمدتاً کمدی بودند، امروز فیلم‌های اجتماعی، انیمیشن، کودک و دفاع مقدس در میان آثار دیده می‌شوند.

وی در مورد اکران فیلم‌های توقیفی که از سال‌های گذشته باقی مانده‌اند همچون شیشلیک یا قاتل و وحشی و حتی جدیدترین اثر محمد کارت «برمودا» توضیح داد: تلاش ما این است که با رعایت چارچوب‌های قانونی، امکان اکران برای همه آثار فراهم شود و در یک فرآیند گفتگومحور، فیلمی بدون پروانه باقی نماند.

رئیس سازمان سینمایی در مورد خانه جشنواره تأکید کرد: مطالبه از مسئولان سازمان سینمایی، مطالبه‌ای به‌حق است و شما هرچقدر هم اعتراض کنید، حق دارید. اما یکی از مباحث جدی، داشتن خانه دائمی جشنواره‌ها و رویداد‌های فرهنگی است. این موضوع نیازمند مطالبه‌گری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی در ادامه گفت: صحبت‌های اولیه و طرح‌های ابتدایی در این زمینه مطرح شده، اما با توجه به شرایط اقتصادی، این موضوع همت فرابخشی می‌طلبد. امیدوارم با کمک رسانه‌ها، ذی‌نفعان این حوزه و همراهی مسئولان، گام‌های اساسی برای داشتن خانه دائمی جشنواره‌ها برداشته شود.

فریدزاده درباره حاشیه‌ها در جشنواره امسال گفت:تصمیم‌گیری درباره برخی چهره‌ها یا محدودیت‌ها، یک فرایند قانونی است. تلاش ما این است که همه همدلانه کمک کنیم جشنواره فیلم فجر به‌عنوان یک رویداد ملی و برای همه برگزار شود و مسائل جانبی نیز در مسیر قانونی خود پیگیری شود. هدف این است که فاصله‌ها را کم کنیم و اگر دل مشغولی و دلخوری هست کمک کنیم این فاصله اجتماعی کم شود.

وی در پایان و در پاسخ به پرسشی درباره اینکه عدم حضور هنرمندان و عوامل در اهدای جوایز جشنواره تاثیر دارد، گفت: در این خصوص دبیر جشنواره دقیق‌تر می‌توانند توضیح دهند و این موضوع برعهده دبیر، دبیرخانه و مهم‌تر از آن بر عهده هیئت داوران خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس در پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
ثبت بارش در ۶۲ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی سیستان و بلوچستان
دیدار با خانواده شهید هادی صادق پشتیری در صومعه سرا
پیشرفت مطلوب مرحله دوم بهسازی بارانداز‌های بندر امام خمینی
از بحران تا فرصت؛ ضرورت اجرا و عملیاتی نمودن روش‌های مختلف استحصال آب و جمع‌آوری بارش‌ها
ورزشی‌های نوزدهم بهمن ماه در استان سمنان
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
ایمن سازی بیش از ۸ هزار رأس دام سنگین علیه بیماری لمپی‌اسکین در رامهرمز
تجلیل از طوایف پیشرو در پویش نه به تیراندازی در شوش 
برگزاری مسابقات تیراندازی نیرو‌های نظامی و انتظامی بندر ماهشهر+فیلم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
برپایی جشن تولد فرزندان شاهد خوزستان+فیلم
مرکز ۱۲۲ آبفای قم از مراکز برتر کشور
بیانیه مجمع بسیجیان خوزستان به مناسبت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی
پیشرفت ۶۲ درصدی طرح جمع آوری گاز‌های مشعل در میدان نفتی آغاجاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
سرلشکر موسوی: ایران مقتدرانه به هرتجاوزی پاسخ می‌دهد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)