• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۴۱۴۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹
بین الملل » اروپا

گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران به عنوان عضو پیمان منع اشاعه (ان‌پی‌تی) از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است.

گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رافائل گروسی در گفت‌و‌گو با یک نشریه انگلیسی این طور بیان کرد: «برای ما، پایبندی به (ان‌پی‌تی) یعنی اینکه دسترسی کامل برای بازرسی به ما داده شود.»

او با بیان اینکه ایران می‌تواند اورانیوم غنی‌سازی کند، گفت که این «امتیاز متقابل در چارچوب پیمان (ان‌پی‌تی) این است که می‌توانید این کار را انجام دهید، اما به من دسترسی می‌دهید تا من تا آخرین گرم بررسی کنم که مهر و موم است و به چیز دیگری منحرف نشده است.»

این اظهارات از آن جهت مهم است که ایالات متحده در خرداد ماه گذشته به بهانه عدم پذیرش ایران با درخواست توقف کامل فرآیند غنی‌سازی در روند مذاکرات هسته‌ای، ابتدا به تجاوز غیر قانونی رژیم صهیونیستی چراغ سبز نشان داد و سپس خودش به این کارزار غیرقانونی پیوست.

جمهوری اسلامی ایران بار‌ها تأکید کرده است که به عنوان عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای از حق غنی‌سازی برخوردار است و از این حق چشم‌پوشی نخواهد کرد.

در جریان اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و آمریکا سه مرکز هسته‌ای ایران که تحت نظام پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارند، مورد حمله قرار گرفت.

 گروسی در قامت مدیرکل دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد تاکنون این اقدام غیرقانونی را محکوم نکرده و صرفا خواستار بازرسی از تاسیسات شده است.

او در گفت‌و‌گو با نشریه فایننشال تایمز این طور گفت که بازرسان آژانس ماه‌هاست منتظرند اجازه دسترسی به سه سایت کلیدی غنی‌سازی در ایران را به دست آورند. این در حالی است که ایران امکان بازدید از سایر مراکزی را که در حملات آسیب ندیده‌اند فراهم کرده و تأکید دارد لازمه بازدید از تأسیسات آسیب‌دیده، محکومیت اقدام تجاوزکارانه واشنگتن و تل‌آویو است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی ادعا می‌کند، اگر ایران در میانه مذاکرات حساس و سرنوشت‌ساز، رویکرد خود را تغییر دهد، این پیام را می‌رساند که «ایران می‌خواهد شفافیت را بپذیرد، چیزی برای پنهان کردن ندارد، و در این صورت دست‌کم هرگونه توجیه برای حملات جدید، محل تردید خواهد بود».

ایران می‌گوید تا زمانی که آژانس موضع خود را در قبال آن حملات مشخص و چارچوبی برای شرایط پساجنگ تاسیسات تحت نظارت این سازمان تعریف نکند، اجازه بازرسی از سایت‌های آسیب‌دیده را نخواهد داد.

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان تصریح کرد: آژانس باید اعلام کند که رویه‌های بازرسی از تاسیسات بمباران شده چیست تا ما بتوانیم مطابق آن رویه عمل کنیم

با این حال مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اصرار دارد که «این‌ها دلیل و توجیه برای چیزی است که اساساً یک موضع سیاسی است.» وی مدعی شد، جدا از «اقدامات منطقی حفاظت فیزیکی که هنگام ورود به یک تونل بمباران‌شده یا مورد حمله قرارگرفته ممکن است لازم باشد»، چیز بیشتری نیاز نیست. گروسی گفت «این بخشی از گفت‌وگوی جاری ما و همچنین اختلاف‌نظر ما با ایران است.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین گفت که این سازمان اطمینان زیادی دارد که ذخایر اورانیوم با غنای بالا همچنان در تأسیسات آسیب دیده نگهداری می‌شود.

وی افزود: «نمی‌توانم صددرصد مطمئن باشم، اما تقریباً مطمئن هستیم و با تطبیق با منابع دیگر نیز به این جمع‌بندی رسیده‌ایم که این دیدگاه مورد توافق است و حتی ایرانی‌ها هم با آن هم‌نظر می‌شوند، اما آن را تأیید نمی‌کنند.»

وی با تکرار ادعا‌های سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت: «این موضوع جنبه اشاعه دارد که انکارشدنی نیست، حتی اگر پنهان شده باشد یا زیر آوار پوشیده شده باشد.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو اظهار داشت که تصمیم (رژیم) اسرائیل برای بمباران ایران، یک بازرسی برنامه‌ریزی‌شده از یک سایت جدید را نیز متوقف کرد.

او در این باره گفت: «در آستانه جنگ، ایران یک تأسیسات زیرزمینی جدید در اصفهان اعلام کرد و ما بلافاصله درخواست دسترسی دادیم. دسترسی داده شد و قرار بود ۱۳ ژوئن از آن بازدید کنیم.»

به گفته گروسی، همان روزی که قرار بود بازدید انجام شود، اسرائیل بمباران ایران را آغاز کرد.

او افزود: اکنون بازرسان آژانس نتوانسته‌اند از آن پایگاه بازدید کنند و درباره هدف، اندازه یا سطح پیشرفت آن در بی‌خبری قرار دارند.

مدیرکل آژانس گفت: «آن محل وجود دارد، اما ممکن است فقط یک سالن خالی باشد یا ممکن است مقدماتی برای سانتریفیوژ‌ها فراهم شده باشد.»

او اضافه کرد: «حتی نمی‌دانیم داخل آن تجهیزات هست یا نه؛ نباید حدس و گمان بزنیم.»

جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد که مبنای همکاری و تعامل با آژانس، قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه پیشتر در این‌باره گفت: «ما کماکان عضو معاهده منع اشاعه و متعهد به توافق‌نامه پادمان هستیم. در اجرای این تعهدات پادمانی، با در نظر داشتن مصوبه مجلس که شورای عالی امنیت ملی را متولی این موضوع معرفی کرده است، تعاملات با آژانس را پیش می‌بریم.»

گفتنی است در بخشی از گزارش فایننشال تایمز اشاره شده است که رژیم صهیونیستی که در تابستان گذشته به تاسیسات هسته‌ای ایران تجاوز کرد، عضو ان‌پی‌تی نیست.

در این گزارش آمده است: اسرائیل درباره برنامه سلاح‌های هسته‌ای خود سیاست ابهام راهبردی دارد و طبق برآورد «فدراسیون دانشمندان آمریکایی»، از دهه ۱۹۶۰ تاکنون نزدیک به ۱۰۰ سلاح هسته‌ای تولید کرده است.

همچنین اسرائیل سایت‌های خود را برای بازرسی‌های مستقل باز نکرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
گروسی جاسوس می‌خواهد گرای اورانیوم غنی شده را به اسراییل بدهد تا با حمله به آن خیالشان راحت سود که نابود شده است ..
ترس خیانت رشوه خریدن افراد و تهدید روش‌هایی برای موفقیت ابلیس محوران در جهان است.
نظر شما
آخرین اخبار
کشف مواد محترقه غیر مجاز در تالش
جوانان پای کار انقلاب
امام جمعه سلماس: ۲۲ بهمن نماد وحدت و قدرت ملی بود
بررسی ظرفیت های گردشگری عرفانی در شاهرود
۳۱۰ میلیارد مترمکعب گاز ترش از سکوهای دریایی
حضور حماسی ملت خنثی کننده تمام فتنه‌های دشمنان اسلام است
اعلام نتایج اولین دوره لیگ کاراته بانوان کیش
اتحاد ملی در راهپیمایی ۲۲ بهمن دشمن را مایوس کرد
همه برای ایران در جشن انقلاب اسلامی
افتتاح واحد پزشکی قانونی در زندان دزفول
کالابرگ دهک‌های درآمدی هشتم، نهم و دهم فردا شارژ می‌شود
سه کشور اروپایی در فتنه انگیزی‌ها شریک جرم هستند
آزمونی که امروز بدون شهید ذبیحی برگزار شد
اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی موثرترین راهکار برای عبور از چالش‌های اقتصادی است
گشایش نمایشگاه جشن انقلاب در قائمشهر
شهرکرد میزبان لیگ برتر فوتسال کشور
مشهد میزبان نوزدهمین نمایشگاه بین‌ المللی قرآن و عترت
آزادی ۴۵ زندانی البرزی همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر
مسیر شهادت، مسیر عزت، شرف و غیرت است
تا ساعتی دیگر مصاف فجر وفولاد در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
پیام تبریک سران کشور‌ها به رئیس جمهور
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۲۶ نظر)
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)