• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۲۸۸۴
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۰
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
سید عباس صالحی:

صنعت بازی یک فرصت ملی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت بازی‌های ویدیویی را یکی از پرشتاب‌ترین و اثرگذارترین صنایع فرهنگی معاصر دانست و بر لزوم تدوین بسته جامع حمایتی برای تثبیت جایگاه ایران در این عرصه تاکید کرد.

*** صنعت بازی یک فرصت ملی است؛ هنوز می‌توانیم در منطقه پیشتاز باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، سید عباس صالحی در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بازی‌های ویدیویی که شامگاه امشب (اول اسفندماه) در تالار وحدت برگزار شد، با اشاره به جایگاه صنعت بازی‌های ویدیویی در منظومه رسانه‌های مدرن، این حوزه را یکی از پرشتاب‌ترین و اثرگذارترین صنایع فرهنگی معاصر توصیف کرد و گفت: اگر تولد سینما را در اواخر قرن نوزدهم، رادیو را در اوایل قرن بیستم و تلویزیون را در میانه‌های همان قرن بدانیم، صنعت بازی با تأخیری نسبت به دیگر رسانه‌های مدرن شکل گرفت؛ اما همین رسانه متأخر، امروز شاهد تحولاتی گسترده و متفاوت از سایر رسانه‌هاست.

او با بیان اینکه سرعت گسترش این رسانه کم‌رقیب است، افزود: در پیمایش جهانی بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۲۳، جمعیت بازیکنان به سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر رسیده است. در ایران نیز بر اساس آخرین پیمایش‌های انجام‌شده از سوی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای بیش از ۲۹ میلیون نفر در حوزه بازی‌های ویدیویی فعال هستند. اینکه در مدتی کوتاه، چنین جمعیتی به یک صنعت رسانه‌ای متصل می‌شوند، نشان‌دهنده نفوذ عمیق و ظرفیت بالای این حوزه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ابعاد اقتصادی این صنعت تصریح کرد: گردش مالی صنعت بازی در سال ۲۰۲۳ به حدود ۱۸۳ میلیارد دلار رسیده و در ایران نیز بر اساس پژوهش‌های بنیاد، ارقام قابل توجهی ثبت شده است. این صنعت در زمانی کوتاه، جایگاهی اقتصادی هم‌تراز با بزرگ‌ترین رسانه‌های جهان پیدا کرده است.

صالحی با تأکید بر تغییر ماهیت مخاطبان بازی‌های ویدیویی گفت: این رسانه به سرعت از قالب یک سرگرمی محدود به کودکان و نوجوانان خارج شده و به رسانه‌ای چندنسلی تبدیل شده است. در پیمایش سال ۱۳۸۹ میانگین سنی بازیکنان در ایران ۱۶ سال بود، اما در آخرین پیمایش این عدد به ۲۹ سال رسیده است؛ در ایالات متحده این میانگین ۳۵ سال است. این تغییر، بیانگر بلوغ و گسترش دامنه مخاطبان این رسانه است.

او ادامه داد: بازی‌های ویدیویی دیگر رسانه‌ای تک‌جنسیتی نیستند. در سطح جهانی، حدود ۵۵ درصد مخاطبان مرد و ۴۵ درصد زن هستند. همچنین این حوزه تنها یک رسانه نیست، بلکه مجموعه‌ای چندرسانه‌ای است که پویانمایی، روایت و فناوری‌های نوین را درهم‌تنیده است و بیش از سایر صنایع فرهنگی با فناوری‌هایی، چون واقعیت مجازی و دیگر فناوری‌های نوین پیوند برقرار کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه صنعت بازی گرچه متأخر متولد شد، اما با سرعتی بسیار بیشتر از دیگر صنایع فرهنگی رشد کرده است، اظهار کرد: همین تأخر تاریخی، فرصتی برای ما ایجاد کرد. جهان تقریبا هم‌زمان با فاصله‌ای اندک وارد این حوزه شد و ایران نیز می‌توانست و همچنان می‌تواند جایگاه پیشتاز منطقه‌ای و حتی جهانی داشته باشد. استعداد‌های جوان و نوجوان ایرانی در این عرصه خود را نشان داده‌اند و همچنان ظرفیت‌های انسانی ارزشمندی در کشور وجود دارد.

صالحی با اشاره به برگزاری رویداد «هفته بازی؛ هفت‌خوان» و رویداد‌های مرتبط، تأکید کرد: صنعت بازی یک اکوسیستم است و باید به همه اجزای آن، از تولید تا بازار، از بازیکن تا سرمایه‌گذار، به‌صورت یک بسته جامع و هماهنگ توجه شود. این حوزه نیازمند حمایت‌های همگرا، سیاست‌گذاری منسجم و پیوند میان بخش دولتی، عمومی و خصوصی است.

او افزود: بخشی از فرصت‌های گذشته از دست رفته، اما هنوز فرصت ملی مهمی پیش‌روی ماست. منابع انسانی مستعد در کشور وجود دارند و اگر بسته‌ای جامع، حمایتی، هدایت‌گر و پشتیبان شکل گیرد، می‌توان از این ظرفیت بهره حداکثری برد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان ابراز امیدواری کرد با همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، شهرداری‌ها، نهاد‌های عمومی و بخش خصوصی، زمینه استفاده حداکثری از این فرصت ملی فراهم شود و صنعت بازی‌های ویدیویی به جایگاهی درخور توانمندی‌های ایران دست یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
معرفی مسئول سازمان بسیج رسانه لرستان
توقیف ۱۱ دستگاه خودروی شوتی در تالش
پیام نماینده ولی‌فقیه در لرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس
خبر‌هایی از اطعام روزه داران در آشپزخانه های مهدوی
مس شهر بابک صدر نشین جدید لیگ یک فوتبال
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
گردشگری؛ پربازده‌ترین صنعت برای اقتصاد محلی است
مصاف داماش گیلان و مس کرمان در گام بیست و سوم
حل اختلاف تعدادی از کشاورزان ناصریه با ورود دادستان ریگان
عزم دولت برای پرداخت بدهی‌های خود به فعالان اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)