• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۱۶۹۴۸
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بازار نوآفرین، فرصتی برای توسعه کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی رئیس جمهور گفت: یکی از عواملی که کیفیت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را محقق می‌کند، دسترسی آنها به منابع‌مالی و بازار سرمایه است.

بازار نوآفرین، فرصتی برای توسعه کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسین افشین امروز در آئین آغاز معاملات بازار نوآفرین فرابورس ایران گفت: در گذشته اتصال شرکت‌ها به فرابورس و بورس امری به غایت دشوار بود چراکه قاطبه این شرکت‌ها نوآور بودند و به همین دلیل خطر زیادی داشتند، اما با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان ایجادشد و به نظر می‌رسد از رهگذر این اقدام، تحول بزرگی در زمینه رشد واقعی شرکت‌های دانش‌بنیان رقم‌بخورد.

وی با بیان اینکه یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی در حوزه دانش‌بنیان‌ها، بحث تامین‌مالی از بازار‌های مختلف است، افزود :‌ شاخص GII یکی از مولفه‌هایی است که کشور‌ها را بر اساس پارامتر‌های نوآورانه و فناورانه بررسی می‌کند و در این فضا، یکی از مهم‌ترین پارامتر‌ها در این شاخص که امتیاز کشور‌ها را بالا می‌برد، بحث‌های تامین‌مالی است.

معاون علمی رئیس جمهور گفت :‌ تامین مالی به شکل سنتی نه امتیازآور بوده و نه برای شرکت‌ها آورده‌ای دارد. از این رو، شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه و رسیدن به اهداف بالاتر، باید دسترسی ساده‌تری به منابع مالی داشته‌ باشند که در این فضا یکی از بهترین دسترسی‌ها، بازار سرمایه است.

افشین با بیان اینکه گا‌ها وقتی از رشد شرکت‌های دانش‌بنیان سخن به میان می‌آید، تعداد شرکت‌ها ، معیار رشد یافتگی در نظر گرفته می‌شود، افزود :‌ کمیت همه ماجرا نبوده و چندان شاخص درست و مکفی‌ای محسوب نمی‌شود چراکه رشد شرکت‌های دانش‌بنیان باید عمیق و بر اساس کیفیت آنها صورت بگیرد.

وی گفت :‌ یکی از عواملی که کیفیت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را محقق می‌کند، دسترسی آنها به منابع‌مالی و بازار سرمایه است.

معاون علمی رئیس جمهور افزود :‌ حداقل ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش داریم که از این تعداد ، ۹ شرکت، دانش‌بنیان هستند و امید آن می‌رود که تعداد این شرکت‌ها افزایش پیدا کند.

حسین افشین همچنین در جمع خبرنگاران بر هدف ایجاد بازار نوآفرین اشاره‌کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند یک بازار و یک جریان را رشد بدهد، بحث‌های تامین مالی است. در این فضا، راحت‌ترین و بهترین نوع تامین‌مالی‌ای که در دنیا وجود دارد، بازار‌های سرمایه هستند نکته‌ای که وجود دارد این است که چنین بازار‌هایی برای شرکت‌های بزرگ در دسترس‌بود و آنها می‌توانستند از طریق فرابورس و بورس سهام خود را عرضه‌کنند، اما برای شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد این امکان وجود نداشت که با همت و توان فرابورس و بورس،  این بازار آماده شد و می‌توان گفت که ۹ شرکت دانش‌بنیان، یازده مرکز رشد و پانزده شرکت پذیرش دارند و عرضه اولیه سهام برای اولین شرکت امروز انجام شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: عرضه و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در فرابورس این نوید را می‌دهد که کیفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و کیفیت تولیدات آنها افزایش پیدا کرده و بتوانند رشد بزرگتری رقم بزنند.

وی همچنین گفت :‌ شرکت‌ها با حضور در بازار نوآفرین از تمام مزایای بازار اول و دوم بهره‌مند می‌شوند و نقدشوندگی سهام، دسترسی‌شان به بازار سرمایه با سهولت بیشتری صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران نیز در آیین آغاز به کار رسمی معاملات بازار نوآفرین فرابورس گفت: دستورالعمل بازار نوآفرین سال گذشته تدوین شد و ۱۵ شرکت پذیرش شدند و امروز اولین معاملات آن شروع می‌شود. این بازار مکمل باقی ابزار‌ها و بازار‌ها است و خاصیت بازار نوآفرین تمرکز بر شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپی است.

محمدعلی شیرازی افزود :‌ تعداد شاغلان شرکت‌های پذیرش شده فرابورس با افزایش ۲۵ درصدی از ۷۵ هزار نفر به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و ۱۳۰۰ میلیارد تومان از طریق صندوق‌های فرابورس تامین مالی شده است.

وی گفت :‌ تا پایان ۹ ماهه ۱۴۰۳، ۱۲ همت از طریق کراد فاندینگ ۷.۴۰۰ میلیارد تومان تامین مالی شده است و پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال به ۱۰ همت برسد.

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران افزود: حداقل سرمایه شرکت‌ها برای بازار نوآفرین،  ۱۰ میلیارد تومان و حداکثر ۵۰ میلیارد تومان بوده و باید دارای طرح توجیهی سوددهی است.

وی همچنین حمایت از شرکت‌های در حال رشد، ایجاد فضای رشد، شفاف سازی، برندسازی و معرفی به بازار کسب و کار و ایجاد فصای حاکمیت شرکتی را از اهداف راه‌اندازی این بازار دانست.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این مراسم گفت: در بحث دانش بنیان‌ها تجاری سازی آنها اهمیت بالایی دارد. در این فضا بازار نوآفرین فرایند تجاری سازی را کارآمد‌تر کرده و به آن سرعت می‌بخشد.

حجت‌الله صیدی افزود :‌ مهمترین مساله در بازار نوآفرین بحث ارزش گذاری است و امید آن می‌رود که بازار نوآفرین به یکی از بازار‌های بزرگ کشور بدل شود.

آئین آغاز معاملات بازار نوآفرین فرابورس ایران، امروز با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور در محل سازمان فرابورس ایران برگزارشد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی برای اروپا تبعات جدی دارد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه: متوقف نشدیم
پایان بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر در تبریز
نقش کلیدی ایران در آینده خاورمیانه
خداحافظی شورای اسلامی شهر تبریز از عمارت تاریخی ساعت
افزایش مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
مناظر استرالیا از آسمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
مدیرکل امور مالیاتی: مجموع پرداختی‌های ارزش افزوده زنجان از ۲ هزارو ۴۳۵ میلیارد تومان عبور کرد
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ تمهیدات ویژه تنظیم بازار نان در ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
۱۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان زنجان به متقاضیان واگذار شده است
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس از نرگس زارهای پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)